Forrás: Youtube
Paella gazdagon
A sáfránnyal ízesített ételspecialitás spanyol eredetű, ami azonban napjainkra az ország nemzeti eledelévé vált.
Hozzávalók
- 1⁄2 dl olívaolaj
- 1 ks vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1⁄2 ks csirkemellfilé
- 10 dkg chorizo
- 1 ks Paprika
- 4 ks koktélparadicsom
- 1 tk Sáfrány
- só bors
- 2 ks babérlevél
- 11⁄2 dl fehérbor
- 5 dl alaplé
- 20 dkg tenger gyümölcsei mix
- 30 dkg fehérbab
- 25 dkg Rizs
- 1⁄2 ks citromból nyert lé
- 1⁄2 ks citrom
- 4 ks chili paprika
Eljárás
Egy serpenyőben elkezdünk olajat forrósítani, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet.
Ha már a csirke teljesen kifehéredett, jöhet a felkarikázott chorizo, a felkockázott paprika és a felnegyedelt koktélparadicsom. Sózzuk-borozzuk, rászórjuk a sáfrányt, és beledobjuk a babérleveleket.
Felöntjük a fehérborral és az alaplével, majd lefedve főzzük 15 percet.
Ezután hozzáadjuk a tenger gyümölcsei mixet, a főtt fehér babot, végül a rizst. Picit megkeverjük, hogy a rizst mindenhol befedje az alaplé, majd fedő alatt nagyjából 20 percet főzzük, amíg a rizs elkészül.
A tetejét meglocsoljuk egy fél citrom levével, majd tálaláskor citromgerezdekkel és kis chilipaprikákkal díszítjük.