HIRDETŐ

Forrás: canva

Palócleves

A palócleves eredeti hagyományos magyar étel, mely a nevét Palóc közösségről kapta. Nagy imádója volt Kossuth Lajos, a híres magyar államférfi.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g birkahús (lehet szárnyas vagy marhahús is) Hozzáadott
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 2 ks burgonya Hozzáadott
  • 2 ks répa Hozzáadott
  • 1 ks petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 2 evőkanál ecet Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • fél teáskanál só a tésztához Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A húst mosd meg, vágd kockákra, a hagymát pedig aprítsd fel. Zsíron dinszteld meg a hagymát, majd add hozzá a fokhagymát is.

2. Lépés

Doabd hozzá a húst, és pirítsd meg. Amikor már minden oldalán fehéres, add hozzá a pirospaprikát és a köményt, majd öntsd fel a vízzel.

3. Lépés

Ekkor add hozzá a burgonyát és a répát, amiket előtte meghámoztál és felkockáztál, majd főzd tovább a levest.

4. Lépés

Készítsd el a tésztát: a lisztet keverd össze a tojással és a sóval. Ha kell, adj hozzá vizet. Gyúrd össze, majd nyújtsd vékonyra és vágd kis darabokra.

5. Lépés

A tésztát add hozzá a leveshez, majd főzd további 15-20 percig.

6. Lépés

Mikor a zöldségek és a tésztadarabok is megpuhultak, tedd hozzá az ecetet, és ha szükséges, még sózd meg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új