HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: diegods72

Panettone

Mindig is szerettem a Panettone-t, de a boltban vásárolt verziók nem érték el a képzeletemben megalkotott ízt és textúrát.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag szárított élesztő Hozzáadott
  • 6 ks tojás Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 1 ks citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 1 ks narancs reszelt héja Hozzáadott
  • 125 g mazsola Hozzáadott
  • 75 g Kandírozott citromhéj Hozzáadott
  • 75 g kandírozott narancshéj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

160 perc.
1. Lépés

Vegyük elő a lisztet, a cukrot, az élesztőt és a tojásokat. Fontos, hogy minden alapanyagunk szobahőmérsékletű legyen, így könnyebben dolgozhatunk velük.

2. Lépés

Kezdjük el összedolgozni a lisztet, a cukrot, az élesztőt és a tojásokat egy nagy tálban. Ezt kézzel is megtehetjük, de ha van otthon dagasztógépünk, azt is használhatjuk. A tésztának félig lágy, félig kemény állagúnak kell lennie.

3. Lépés

Miután a tészta összeállt, adjuk hozzá a vajat kis adagokban, miközben folyamatosan dagasztjuk tovább. Ez a folyamat körülbelül 15 percig tart.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a reszelt citrom- és narancshéjat, a mazsolát, a kandírozott citrom- és narancshéjat és a sót. Óvatosan, de alaposan dolgozzuk el a tésztában.

5. Lépés

Hagyjuk a tésztát kelni, amíg a duplájára nem nő, ez körülbelül 1 óra. Itt megjegyezném, hogy a tésztának meleg helyen kell kelnie, így ha a konyhánk hűvös, tedd a tésztát a sütőbe, amit előtte 50 fokon előmelegítettünk, majd kikapcsoltunk.

6. Lépés

Amikor a tészta a duplájára nőtt, óvatosan gyúrjuk át, hogy a levegő eltávozzon belőle, majd tegyük egy Panettone formába. Ha nincs otthon ilyen, akkor használhatunk egy magas falú, kerek sütőformát.

7. Lépés

Miután a tészta ismét a duplájára nőtt (kb. 1 óra), előmelegített sütőben, 180 fokon süssük körülbelül 40 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarna színű nem lesz.

8. Lépés

Ha letelt a sütési idő, vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt felszeletelnénk és tálalnánk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új