HIRDETŐ
Papanasi
A Papanasi eredetileg egy erdélyi édesség, ami mára egész Romániában népszerűvé vált. Egyfajta túrós-fánk, ami friss gyümölcslekvárral vagy tejföllel tálalják.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g tehéntúró
- 2 csipet só
- 200 g cukor
- 4 tojás
- 1 vanília rúd
- 200 g búzaliszt
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- olaj a sütéshez
- porcukor a tálaláshoz
- Gyümölcslekvár vagy tejföl a tálaláshoz
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Keverjük össze a túrót a cukorral, vaníliával, tojásokkal és a csipet sóval egy nagy tálban.
2. Lépés
Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd alaposan dolgozzuk össze a tésztát.
3. Lépés
Formázzunk a tésztából közepes méretű gombócokat, majd lyukat csináljunk a közepükbe, hogy gyűrű formájuk legyen.
4. Lépés
Forrósítsuk fel az olajat egy mély serpenyőben, majd süssük aranybarnára a fánkokat mindkét oldalon.
5. Lépés
Szűrjük le az olajat a fánkokról, majd töröljük le a felesleget papírtörlővel.
6. Lépés
Tálaljuk a fánkokat cukorral megszórva, és tetejükre tegyünk gyümölcslekvárt vagy tejfölt.