HIRDETŐ

Papanasi

A Papanasi eredetileg egy erdélyi édesség, ami mára egész Romániában népszerűvé vált. Egyfajta túrós-fánk, ami friss gyümölcslekvárral vagy tejföllel tálalják.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g tehéntúró Hozzáadott
  • 2 csipet Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 1 vanília rúd Hozzáadott
  • 200 g búzaliszt Hozzáadott
  • 1 csapott teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • porcukor a tálaláshoz Hozzáadott
  • Gyümölcslekvár vagy tejföl a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a túrót a cukorral, vaníliával, tojásokkal és a csipet sóval egy nagy tálban.

2. Lépés

Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd alaposan dolgozzuk össze a tésztát.

3. Lépés

Formázzunk a tésztából közepes méretű gombócokat, majd lyukat csináljunk a közepükbe, hogy gyűrű formájuk legyen.

4. Lépés

Forrósítsuk fel az olajat egy mély serpenyőben, majd süssük aranybarnára a fánkokat mindkét oldalon.

5. Lépés

Szűrjük le az olajat a fánkokról, majd töröljük le a felesleget papírtörlővel.

6. Lépés

Tálaljuk a fánkokat cukorral megszórva, és tetejükre tegyünk gyümölcslekvárt vagy tejfölt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új