Paradicsom télire
Ez a recept saját levében sterilizált paradicsom elkészítését írja le.
Hozzávalók
- 2 kg Paradicsomok
- 1 db The Onion
- 2 db gerezd fokhagyma
- 1 kanalak só
- 1 kanál Cukor
- 1 Kanál Ecet
- friss bazsalikomlevél (opcionális)
Eljárás
Mossan le a paradicsomot folyó víz alatt és törölje őket. Ezután távolítsa el a szárakat és vágja kisebb darabokra.
Hámozza meg a hagymát és a fokhagymát, majd vágja őket apróra.
Egy fazékban melegítsen fel nagyobb mennyiségű vizet és hagyja forrni. A forró vízbe tegye a paradicsomot, a hagymát és a fokhagymát.
Főzzük közepes lángon körülbelül 20-30 percig, amíg a paradicsomok megpuhulnak és a legtöbb víz eltűnik.
Adja hozzá a paradicsomhoz a sót, cukrot, ecetet és ha szeretné, friss bazsalikomleveleket is.
Öntsön paradicsomot a sterilizált bögrébe, kezdetben csak a főzés során felszabadult lével. Ezután zárja le őket.
Tegye a paradicsomos poharakat egy nagy fazékba forró vízzel. Hagyja a fazekat közepes lángon főni körülbelül 10 - 15 percig.
Miután elkészíted a paradicsomos poharakat, óvatosan vedd ki őket a lábasból és hagyd őket kihűlni.
A saját levében sterilizált paradicsomot tárolja sötét és hűvös helyen.