HIRDETŐ

Paradicsomkonzerv bazsalikommal

Élvezze a friss paradicsom ízét télen is! Ez a bazsalikomos savanyú paradicsom recept egy egyszerű és gyors recept, tele ízekkel és vitaminokkal. Tökéletes salátákhoz, pizzákhoz vagy egyszerűen csak kenyérre kenve.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 3 kg Friss paradicsom Hozzáadott
  • 2 Fej Fokhagyma Hozzáadott
  • 20 g Sók Hozzáadott
  • 10 g Cukor Hozzáadott
  • friss bazsalikom Hozzáadott
  • Mustár a gabonafélékben Hozzáadott
  • ecet Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A paradicsomokat megmossuk és negyedekre vágjuk. Hámozzuk meg a fokhagymát.

2. Lépés

Tegye az apróra vágott paradicsomot és a fokhagymát a befőttesüvegekbe. Adjunk hozzá sót, cukrot és bazsalikomot. Adjon minden üvegbe egy teáskanál mustárgranulátumot is.

3. Lépés

Öntse a paradicsomra az ecet és a víz keverékét (kész főzet vagy házi készítésű - 3 dcl 8%-os ecet 1 liter vízre).

4. Lépés

Zárjuk le és tegyük egy lábasba. Fedjük le vízzel, és forraljuk körülbelül 15 percig.

5. Lépés

Tegye félre az edényt, és hagyja benne az üvegeket, amíg teljesen ki nem hűlnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új