HIRDETŐ
Paradicsomkonzerv bazsalikommal
Élvezze a friss paradicsom ízét télen is! Ez a bazsalikomos savanyú paradicsom recept egy egyszerű és gyors recept, tele ízekkel és vitaminokkal. Tökéletes salátákhoz, pizzákhoz vagy egyszerűen csak kenyérre kenve.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 3 kg Friss paradicsom
- 2 Fej Fokhagyma
- 20 g Sók
- 10 g Cukor
- friss bazsalikom
- Mustár a gabonafélékben
- ecet
- víz
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A paradicsomokat megmossuk és negyedekre vágjuk. Hámozzuk meg a fokhagymát.
2. Lépés
Tegye az apróra vágott paradicsomot és a fokhagymát a befőttesüvegekbe. Adjunk hozzá sót, cukrot és bazsalikomot. Adjon minden üvegbe egy teáskanál mustárgranulátumot is.
3. Lépés
Öntse a paradicsomra az ecet és a víz keverékét (kész főzet vagy házi készítésű - 3 dcl 8%-os ecet 1 liter vízre).
4. Lépés
Zárjuk le és tegyük egy lábasba. Fedjük le vízzel, és forraljuk körülbelül 15 percig.
5. Lépés
Tegye félre az edényt, és hagyja benne az üvegeket, amíg teljesen ki nem hűlnek.