Forrás: Pixabay
Paradicsomos húsgombóc
Ezek a paradicsomszószos húsgombócok tökéletesen és könnyen elkészíthetőek, s nem utolsósorban gyors és egyszerű vacsoraként szolgálnak.
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 ks újhagyma apróra vágva
- 400 g darált marhahús
- 1 tojás
- marék sima liszt
- 400 g drabolt paradicsom konzerv
- 1 tk őrölt kömény
- 1 evőkanál paradicsompüré
Eljárás
Tegyünk 1 evőkanál olajat egy serpenyőbe, majd tegyük bele az újhagymát, és puhítsuk kb. 5 percig. Majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Tegyük a darált marhahúst és a hagyma felét egy nagy tálba. Egy kis tálban villával enyhén felverjük a tojást, majd hozzáadjuk a húshoz és a hagymához. Fűszerezzük meg és gyúrjunk belőle masszát.
Készítsünk belőle 8 golyót, majd egy tányérra szórjunk lisztet, és forgassuk meg a gombócainkat benne. Ezt követően további 10 percre tegyük hűtőbe.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat, majd süssük meg benne a húsgombócokat 5-5 percig minden oldalát.
A paradicsomot, a köményt, a paradicsompürét és a maradék újhagymát összekeverjük, majd a serpenyőbe öntjük. Lefedve kb. 25 percig főzzük, amíg a húsgombóc is megpuhul.