HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Paradicsomos húsgombóc

Ezek a paradicsomszószos húsgombócok tökéletesen és könnyen elkészíthetőek, s nem utolsósorban gyors és egyszerű vacsoraként szolgálnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 ks újhagyma apróra vágva Hozzáadott
  • 400 g darált marhahús Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • marék sima liszt Hozzáadott
  • 400 g drabolt paradicsom konzerv Hozzáadott
  • 1 tk őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Tegyünk 1 evőkanál olajat egy serpenyőbe, majd tegyük bele az újhagymát, és puhítsuk kb. 5 percig. Majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

Tegyük a darált marhahúst és a hagyma felét egy nagy tálba. Egy kis tálban villával enyhén felverjük a tojást, majd hozzáadjuk a húshoz és a hagymához. Fűszerezzük meg és gyúrjunk belőle masszát.

3. Lépés

Készítsünk belőle 8 golyót, majd egy tányérra szórjunk lisztet, és forgassuk meg a gombócainkat benne. Ezt követően további 10 percre tegyük hűtőbe.

4. Lépés

Egy serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat, majd süssük meg benne a húsgombócokat 5-5 percig minden oldalát.

5. Lépés

A paradicsomot, a köményt, a paradicsompürét és a maradék újhagymát összekeverjük, majd a serpenyőbe öntjük. Lefedve kb. 25 percig főzzük, amíg a húsgombóc is megpuhul.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új