HIRDETŐ

Paradicsompüré

Ez a recept egyszerű, ínycsiklandó paradicsompüré készítésének módját írja le. A friss paradicsom még ízesebbé és zamatosabbá teszi az ételt. Az elkészítése nem igényel sok időt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg érett paradicsom Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál balzsamecet Hozzáadott
  • friss bazsalikom Hozzáadott
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A paradicsomokat mossuk meg, és vágjuk fel kisebb darabokra.

2. Lépés

A hagymát pucoljuk meg, és apróra vágjuk. A fokhagymát is pucoljuk meg, és préseljük össze.

3. Lépés

Egy nagy lábasban hevítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat, és adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pároljuk őket, amíg a hagyma üveges nem lesz.

4. Lépés

Adjuk hozzá a felvágott paradicsomot és a balzsamecetet. Egy csipet sóval és borssal fűszerezzük az ízlésünknek megfelelően.

5. Lépés

Főzzük lassú tűzön kb. 40-45 percig, amíg a paradicsomok teljesen össze nem esnek.

6. Lépés

Amikor kész, pürésítsük le egy botmixer segítségével.

7. Lépés

Hozzáadunk néhány friss bazsalikomlevelet és jól keverjük össze.

8. Lépés

Töltsük az elkészült pürét tányérra vagy tálba, és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új