Paradicsompüré
Ez a recept egyszerű, ínycsiklandó paradicsompüré készítésének módját írja le. A friss paradicsom még ízesebbé és zamatosabbá teszi az ételt. Az elkészítése nem igényel sok időt.
Hozzávalók
- 1 kg érett paradicsom
- 1 nagy hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- friss bazsalikom
- só és frissen őrölt bors ízlés szerint
Eljárás
A paradicsomokat mossuk meg, és vágjuk fel kisebb darabokra.
A hagymát pucoljuk meg, és apróra vágjuk. A fokhagymát is pucoljuk meg, és préseljük össze.
Egy nagy lábasban hevítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat, és adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pároljuk őket, amíg a hagyma üveges nem lesz.
Adjuk hozzá a felvágott paradicsomot és a balzsamecetet. Egy csipet sóval és borssal fűszerezzük az ízlésünknek megfelelően.
Főzzük lassú tűzön kb. 40-45 percig, amíg a paradicsomok teljesen össze nem esnek.
Amikor kész, pürésítsük le egy botmixer segítségével.
Hozzáadunk néhány friss bazsalikomlevelet és jól keverjük össze.
Töltsük az elkészült pürét tányérra vagy tálba, és tálaljuk.