Forrás: Pixabay
Páratlan ízvilágú Darált húsos rántott hús
Ez a finom magyaros étek egyszerűnek tűnhet, de a hozzávalók harmonikus összekapcsolódása által páratlan ízvilágot képes elővarázsolni. A darált húsos rántott hús nemcsak a hétvégi ebéd asztalának lehet középponti része, de akár egy hétköznapi vacsora részeként is megállja a helyét, amikor valami különlegesre és gyorsan elkészíthetőre vágyunk.
Hozzávalók
- 500 g darált hús (sertés vagy marha)
- 4 nagy tojás
- 1 Fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g zsemlemorzsa
- 100 g liszt
- Só, bors ételízesítő paprika ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Eljárás
Keverjük össze a darált húst a finomra vágott hagymával, zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a paprikával egy nagy tálban.
Formázzunk a masszából négy egyforma nagyságú húspogácsát.
Egy tányéron verjük fel a tojásokat, egy másikon pedig terítsük szét a lisztet, a harmadikon pedig a zsemlemorzsát.
Forgassuk bele először a húspogácsákat a lisztbe, utána a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, majd süssük a húspogácsákat mindkét oldalon aranybarnára.
Tálaljuk friss salátával és sült krumplival.