HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Páratlan ízvilágú Darált húsos rántott hús

Ez a finom magyaros étek egyszerűnek tűnhet, de a hozzávalók harmonikus összekapcsolódása által páratlan ízvilágot képes elővarázsolni. A darált húsos rántott hús nemcsak a hétvégi ebéd asztalának lehet középponti része, de akár egy hétköznapi vacsora részeként is megállja a helyét, amikor valami különlegesre és gyorsan elkészíthetőre vágyunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált hús (sertés vagy marha) Hozzáadott
  • 4 nagy tojás Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 200 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 100 g liszt Hozzáadott
  • Só, bors ételízesítő paprika ízlés szerint Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a darált húst a finomra vágott hagymával, zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a paprikával egy nagy tálban.

2. Lépés

Formázzunk a masszából négy egyforma nagyságú húspogácsát.

3. Lépés

Egy tányéron verjük fel a tojásokat, egy másikon pedig terítsük szét a lisztet, a harmadikon pedig a zsemlemorzsát.

4. Lépés

Forgassuk bele először a húspogácsákat a lisztbe, utána a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.

5. Lépés

Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, majd süssük a húspogácsákat mindkét oldalon aranybarnára.

6. Lépés

Tálaljuk friss salátával és sült krumplival.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új