HIRDETŐ

Forrás: Lisovskaya from Getty Images

Parmezános risotto

Az olasz konyhának klasszikusa, a parmezános risotto gazdag és krémes fogás, mely tökéletesen harmonizál egy friss salátával vagy egy pohár fehérborral. A jó parmezános risotto titka a minőségi hozzávalók használata, mint egy jó húsleves és DOP minősítésű Parmigiano Reggiano.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Alapvető összetevők

  • 300 g Carnaroli rizs Hozzáadott
  • 1 l Húsleves Hozzáadott
  • 1 egység Cipolla Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott

A keveréshez

  • 100 g Reszelt parmigiano reggiano Hozzáadott
  • 50 g Darabokra vágott hideg vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy nagy fazékban, olvassz meg 50 g vajat, majd adj hozzá apróra vágott hagymát. Kevergesd közepes alacsony lángon, amíg a hagyma átlátszóvá nem válik.

2. Lépés

Adja hozzá a rizst és pirítsa néhány percig, gyakran keverve. Öntsön bele egy merőkanalat forrásban lévő húslevest és keverje addig, míg a folyadék majdnem teljesen fel nem szívódik. Folytassa a húsleves hozzáadását, egy merőkanállal egy időben, folyamatosan keverve.

3. Lépés

Amikor a rizs majdnem kész (körülbelül 15-18 perc után), adj hozzá reszelt Parmigiano Reggiano sajtot és hideg vajat darabokban. Keverd erőteljesen, amíg a rizs krémes nem lesz.

4. Lépés

Fedjék le a fazekat és hagyják a rizottót pihenni néhány percig mielőtt felszolgálják. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek