HIRDETŐ

Forrás: Lisovskaya from Getty Images

Parmezános risotto

Az olasz konyhának klasszikusa, a parmezános risotto gazdag és krémes fogás, mely tökéletesen harmonizál egy friss salátával vagy egy pohár fehérborral. A jó parmezános risotto titka a minőségi hozzávalók használata, mint egy jó húsleves és DOP minősítésű Parmigiano Reggiano.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Alapvető összetevők

  • 300 g Carnaroli rizs Hozzáadott
  • 1 l Húsleves Hozzáadott
  • 1 egység Cipolla Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott

A keveréshez

  • 100 g Reszelt parmigiano reggiano Hozzáadott
  • 50 g Darabokra vágott hideg vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy nagy fazékban, olvassz meg 50 g vajat, majd adj hozzá apróra vágott hagymát. Kevergesd közepes alacsony lángon, amíg a hagyma átlátszóvá nem válik.

2. Lépés

Adja hozzá a rizst és pirítsa néhány percig, gyakran keverve. Öntsön bele egy merőkanalat forrásban lévő húslevest és keverje addig, míg a folyadék majdnem teljesen fel nem szívódik. Folytassa a húsleves hozzáadását, egy merőkanállal egy időben, folyamatosan keverve.

3. Lépés

Amikor a rizs majdnem kész (körülbelül 15-18 perc után), adj hozzá reszelt Parmigiano Reggiano sajtot és hideg vajat darabokban. Keverd erőteljesen, amíg a rizs krémes nem lesz.

4. Lépés

Fedjék le a fazekat és hagyják a rizottót pihenni néhány percig mielőtt felszolgálják. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új