Forrás: Lisovskaya from Getty Images
Parmezános risotto
Az olasz konyhának klasszikusa, a parmezános risotto gazdag és krémes fogás, mely tökéletesen harmonizál egy friss salátával vagy egy pohár fehérborral. A jó parmezános risotto titka a minőségi hozzávalók használata, mint egy jó húsleves és DOP minősítésű Parmigiano Reggiano.
Hozzávalók
Alapvető összetevők
- 300 g Carnaroli rizs
- 1 l Húsleves
- 1 egység Cipolla
- 50 g vaj
A keveréshez
- 100 g Reszelt parmigiano reggiano
- 50 g Darabokra vágott hideg vaj
Eljárás
Egy nagy fazékban, olvassz meg 50 g vajat, majd adj hozzá apróra vágott hagymát. Kevergesd közepes alacsony lángon, amíg a hagyma átlátszóvá nem válik.
Adja hozzá a rizst és pirítsa néhány percig, gyakran keverve. Öntsön bele egy merőkanalat forrásban lévő húslevest és keverje addig, míg a folyadék majdnem teljesen fel nem szívódik. Folytassa a húsleves hozzáadását, egy merőkanállal egy időben, folyamatosan keverve.
Amikor a rizs majdnem kész (körülbelül 15-18 perc után), adj hozzá reszelt Parmigiano Reggiano sajtot és hideg vajat darabokban. Keverd erőteljesen, amíg a rizs krémes nem lesz.
Fedjék le a fazekat és hagyják a rizottót pihenni néhány percig mielőtt felszolgálják. Jó étvágyat!