Forrás: dulezidar from Getty Images Pro
Párolt nyúl zöldségeken
Egy ízletes nyúlpörkölt receptje zöldségeken.
Hozzávalók
- 1 db nyúl
- 5 db Sárgarépa
- 3 Szárak Zeller
- 2 db The Onion
- 4 Szegfűszeg Fokhagyma
- 1 Kanálok lard
- só, bors
- 2 kanalak Majorana
- 200 ml Fehérbor
- 2 Kanálok sima liszt
- 1 Kanálok Mustár
- 750 ml Zöldségleves
- Néhány szál kakukkfű
- 1 db babérlevél
Eljárás
A nyulat megmossuk, megszárítjuk és feldaraboljuk. Sóval és borssal fűszerezzük, és enyhén megkenjük mustárral.
A sárgarépát, a zellert és a hagymát vágja kisebb darabokra. A fokhagymát hámozzuk meg, és hagyjuk egészben.
A nyulat minden oldalról aranybarnára sütjük. Ezután vegyük ki és tegyük félre.
A nyúlból visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a zöldségeket. Újra megsütjük, de csak úgy, hogy ropogós maradjon.
Adjuk hozzá a majoránnát, a kakukkfüvet és a babérlevelet. Ezután megszórjuk liszttel, és még egy percig sütjük.
Öntse hozzá a fehérbort, és hagyja addig főni, amíg az alkohol el nem forr.
Ezután adjuk hozzá a húslevest, és tegyük vissza a nyulat a fazékba. Fedjük le, és pároljuk körülbelül másfél órán át. Ha a mártás túlságosan besűrűsödne, adhat hozzá egy kis vizet.
Tálalja a nyulat a mártással és a sült zöldségekkel. Burgonyapürével vagy ropogós kenyérrel remekül illik hozzá.