HIRDETŐ

Forrás: dulezidar from Getty Images Pro

Párolt nyúl zöldségeken

Egy ízletes nyúlpörkölt receptje zöldségeken.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 1 db nyúl Hozzáadott
  • 5 db Sárgarépa Hozzáadott
  • 3 Szárak Zeller Hozzáadott
  • 2 db The Onion Hozzáadott
  • 4 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Kanálok lard Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 2 kanalak Majorana Hozzáadott
  • 200 ml Fehérbor Hozzáadott
  • 2 Kanálok sima liszt Hozzáadott
  • 1 Kanálok Mustár Hozzáadott
  • 750 ml Zöldségleves Hozzáadott
  • Néhány szál kakukkfű Hozzáadott
  • 1 db babérlevél Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A nyulat megmossuk, megszárítjuk és feldaraboljuk. Sóval és borssal fűszerezzük, és enyhén megkenjük mustárral.

2. Lépés

A sárgarépát, a zellert és a hagymát vágja kisebb darabokra. A fokhagymát hámozzuk meg, és hagyjuk egészben.

3. Lépés

A nyulat minden oldalról aranybarnára sütjük. Ezután vegyük ki és tegyük félre.

4. Lépés

A nyúlból visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a zöldségeket. Újra megsütjük, de csak úgy, hogy ropogós maradjon.

5. Lépés

Adjuk hozzá a majoránnát, a kakukkfüvet és a babérlevelet. Ezután megszórjuk liszttel, és még egy percig sütjük.

6. Lépés

Öntse hozzá a fehérbort, és hagyja addig főni, amíg az alkohol el nem forr.

7. Lépés

Ezután adjuk hozzá a húslevest, és tegyük vissza a nyulat a fazékba. Fedjük le, és pároljuk körülbelül másfél órán át. Ha a mártás túlságosan besűrűsödne, adhat hozzá egy kis vizet.

8. Lépés

Tálalja a nyulat a mártással és a sült zöldségekkel. Burgonyapürével vagy ropogós kenyérrel remekül illik hozzá.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új