HIRDETŐ

Forrás: dulezidar from Getty Images Pro

Párolt nyúl zöldségeken

Egy ízletes nyúlpörkölt receptje zöldségeken.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 1 db nyúl Hozzáadott
  • 5 db Sárgarépa Hozzáadott
  • 3 Szárak Zeller Hozzáadott
  • 2 db The Onion Hozzáadott
  • 4 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Kanálok lard Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 2 kanalak Majorana Hozzáadott
  • 200 ml Fehérbor Hozzáadott
  • 2 Kanálok sima liszt Hozzáadott
  • 1 Kanálok Mustár Hozzáadott
  • 750 ml Zöldségleves Hozzáadott
  • Néhány szál kakukkfű Hozzáadott
  • 1 db babérlevél Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A nyulat megmossuk, megszárítjuk és feldaraboljuk. Sóval és borssal fűszerezzük, és enyhén megkenjük mustárral.

2. Lépés

A sárgarépát, a zellert és a hagymát vágja kisebb darabokra. A fokhagymát hámozzuk meg, és hagyjuk egészben.

3. Lépés

A nyulat minden oldalról aranybarnára sütjük. Ezután vegyük ki és tegyük félre.

4. Lépés

A nyúlból visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a zöldségeket. Újra megsütjük, de csak úgy, hogy ropogós maradjon.

5. Lépés

Adjuk hozzá a majoránnát, a kakukkfüvet és a babérlevelet. Ezután megszórjuk liszttel, és még egy percig sütjük.

6. Lépés

Öntse hozzá a fehérbort, és hagyja addig főni, amíg az alkohol el nem forr.

7. Lépés

Ezután adjuk hozzá a húslevest, és tegyük vissza a nyulat a fazékba. Fedjük le, és pároljuk körülbelül másfél órán át. Ha a mártás túlságosan besűrűsödne, adhat hozzá egy kis vizet.

8. Lépés

Tálalja a nyulat a mártással és a sült zöldségekkel. Burgonyapürével vagy ropogós kenyérrel remekül illik hozzá.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek