Forrás: timolina via Freepik
Pellkartoffeln mit Chili con Carne
Ein leckeres Gericht, das mit einer köstlichen Kombination aus gebackenen Kartoffeln und scharfem Chili con Carne serviert wird. Es ist eine komplette Mahlzeit, die besonders an kalten Tagen Wärme und Komfort bietet.
Hozzávalók
Főtt krumpli
- 8 Darab krumpli
- 2 Teáskanál só
Chili con Carne
- 500 Gram darált hús
- 2 Darab Hagymák
- 2 Darab gerezd fokhagyma
- 1 Can Paradicsom
- 1 Can vörösbab
- 1 Teáskanál chilipor
- 1 Pinch só
- 1 Pinch bors
Eljárás
A chili con carne-sal kísérő főtt krumplihoz alaposan mossuk meg a krumplikat, majd főzzük meg őket sós vízben. Hagyjuk őket főni, amíg megpuhulnak.
Míg a krumpli fő, elkészítheti a chili con carne-t. Először aprítsa fel finomra a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsa meg egy serpenyőben.
Adja hozzá a darált húst, és főzze addig, amíg teljesen átsül.
Adja hozzá a paradicsomot és vesebabot, majd hagyja a keveréket forrni.
Ízesítse meg a chili con carne-t a chiliporral, sóval és borssal, majd főzze tovább, amíg eléri a kívánt állagot.
Amint a krumplik kész vannak, lecsepegtethetők és tálalhatók. A chili con carne-t a héjas krumpli mellé kell tálalni. Jó étvágyat!