HIRDETŐ
Piskóta torta pudinggal
Egyszerű lemezre készült torta puding réteggel és csokoládé öntettel
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
20
Piskóta tészta
- 3 tojás
- 100 g barna cukor
- 50 ml olaj
- 200 ml tej
- 250 g Simlis tönkölyliszt
- 1 Csomag szódabikarbóna
Puding krém
- 1 csomagolás Karamell puding
- 400 ml tej
- 25 g barna cukor
- 200 g túró finom
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A tojásokat habosra verjük a cukorral. Beledolgozzuk az olajat és a tejet. A végén hozzákeverjük a szitált lisztet a sütőporral.
2. Lépés
A tésztát egy kizsírozott és liszttel meghintett tepsire öntjük (vagy sütőpapírral bélelt).
3. Lépés
Sütjük körülbelül 180 fokon 15 percig.
4. Lépés
A tej, pudingpor és cukor keverékéből sűrű pudingot főzünk. A kissé kihűlt pudinghoz túrót keverünk.
5. Lépés
A sült tészta testre lyukakat készítünk egy fakanállal. Majd a tetejét bevonjuk a krémmel.
6. Lépés
A pudingkrém meglehetősen vékony rétegben volt, ezért duplázhatja a krém adagját, ha magasabbat szeretne.
7. Lépés
A tortát végül csokoládéval leönti vagy dióval megszórja.