HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Pisztáciás halva

Brutális kalóriabomba, azonban ellenállhatatlanul finom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 ml víz Hozzáadott
  • 200 g barna cukor Hozzáadott
  • 300 g cukor Hozzáadott
  • 500 g szezámmag Hozzáadott
  • 60 ml olaj Hozzáadott
  • 1 mk őrölt kardamom Hozzáadott
  • 1 mk őrölt fahéj Hozzáadott
  • pár csepp lime lé Hozzáadott
  • 2 tk rózsavíz Hozzáadott
  • 1 Maroknyi pisztácia Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A vizet, a barna és a kristálycukrot egy lábasba rakjuk, és közepes lángon kb. 35 perc alatt sűrű, méz állagú sziruppá főzzük. Akkor jó az állaga, ha hideg vízbe csepegtetve, szilárd golyókká áll össze.

2. Lépés

A szezámmagot egy serpenyőben, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk, majd egy turmixgépbe rakva apróra daráljuk. Hozzácsorgatjuk az olajat, és addig turmixoljuk, amíg sima, homogén krémet kapunk.

3. Lépés

Egy nagy tálba rakjuk a szezámmagpasztát, hozzáadjuk a fahéjat, a kardamomot, a lime-levet és a rózsavizet, majd elkezdjük keverni. Vékony sugárban belecsorgatjuk a cukorszirupot, és kb. 10 percig keverjük, hogy szépen összeálljon a halva alapja. Ekkor belekeverjük a pisztáciát is, majd egy kb. 20 x 15 cm-es, sütőpapírral bélelt, magasabb falú sütőtálba simítjuk a masszát, és 2-3 órára a hűtőbe rakjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új