HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Pisztráng rántva

A rántott pisztráng egyszerű házi étel, melyet nagy hagyománya van a családomban. Nem igényel túl bonyolult technikákat, így a kezdő szakácsok is bátran nekiláthatnak ennek az egyszerű, de finom ételnek az elkészítésének.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks Pisztráng Hozzáadott
  • 150 g liszt Hozzáadott
  • 200 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Készíts elő mindent, ami szükséges lehet az elkészítéshez. A pisztrángot mindig frissen vásárold, és hűtőben tárold, amíg elkészülsz a többi összetevővel. A tojást, a lisztet, a zsemlemorzsát és a sót külön tányéron készítsd elő.

2. Lépés

A pisztrángot tisztítsd meg és sózd be egyenletesen. A lisztbe és a tojásba forgatás előtt mindig pihentesd a halat pár percig, így a tojás jobban tapad a halra.

3. Lépés

Ezután forgasd bele őket a zsemlemorzsába. Ebből az adagból 8-12 db kis halrudacskát tudsz készíteni.

4. Lépés

Ezután hevítsd fel az olajat, majd süsd meg a halrudacskákat mindkét oldalon közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz. Figyelj arra, hogy ne kerüljön túl sok hal a serpenyőbe egyszerre.

5. Lépés

Először a kevésbé tökéletes darabokat süsd meg, a vége felé pedig a szebb darabokat, így a végeredmény kiváló lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új