HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Pisztráng rántva

A rántott pisztráng egyszerű házi étel, melyet nagy hagyománya van a családomban. Nem igényel túl bonyolult technikákat, így a kezdő szakácsok is bátran nekiláthatnak ennek az egyszerű, de finom ételnek az elkészítésének.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks Pisztráng Hozzáadott
  • 150 g liszt Hozzáadott
  • 200 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Készíts elő mindent, ami szükséges lehet az elkészítéshez. A pisztrángot mindig frissen vásárold, és hűtőben tárold, amíg elkészülsz a többi összetevővel. A tojást, a lisztet, a zsemlemorzsát és a sót külön tányéron készítsd elő.

2. Lépés

A pisztrángot tisztítsd meg és sózd be egyenletesen. A lisztbe és a tojásba forgatás előtt mindig pihentesd a halat pár percig, így a tojás jobban tapad a halra.

3. Lépés

Ezután forgasd bele őket a zsemlemorzsába. Ebből az adagból 8-12 db kis halrudacskát tudsz készíteni.

4. Lépés

Ezután hevítsd fel az olajat, majd süsd meg a halrudacskákat mindkét oldalon közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz. Figyelj arra, hogy ne kerüljön túl sok hal a serpenyőbe egyszerre.

5. Lépés

Először a kevésbé tökéletes darabokat süsd meg, a vége felé pedig a szebb darabokat, így a végeredmény kiváló lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek