:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/7JO23CtQzr0_alggnzgj/9d0764220fa72e6cbc966055db9493.jpeg)
Forrás: Pixabay: RitaE
Pisztráng rántva
A rántott pisztráng egyszerű házi étel, melyet nagy hagyománya van a családomban. Nem igényel túl bonyolult technikákat, így a kezdő szakácsok is bátran nekiláthatnak ennek az egyszerű, de finom ételnek az elkészítésének.
Hozzávalók
- 4 ks Pisztráng
- 150 g liszt
- 200 g zsemlemorzsa
- 2 ks tojás
- só, bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Eljárás
Készíts elő mindent, ami szükséges lehet az elkészítéshez. A pisztrángot mindig frissen vásárold, és hűtőben tárold, amíg elkészülsz a többi összetevővel. A tojást, a lisztet, a zsemlemorzsát és a sót külön tányéron készítsd elő.
A pisztrángot tisztítsd meg és sózd be egyenletesen. A lisztbe és a tojásba forgatás előtt mindig pihentesd a halat pár percig, így a tojás jobban tapad a halra.
Ezután forgasd bele őket a zsemlemorzsába. Ebből az adagból 8-12 db kis halrudacskát tudsz készíteni.
Ezután hevítsd fel az olajat, majd süsd meg a halrudacskákat mindkét oldalon közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz. Figyelj arra, hogy ne kerüljön túl sok hal a serpenyőbe egyszerre.
Először a kevésbé tökéletes darabokat süsd meg, a vége felé pedig a szebb darabokat, így a végeredmény kiváló lesz.