HIRDETŐ
Forrás: unsplash
Poke
A poke egy hagyományos hawaii étel. Tipikusan friss, nyers tengeri halakból, mint például a tonhal, készül, de sok verziója használ szárított vagy sült húst is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 400 g lazac vagy tonhal
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál szezámolaj
- 1 ks Avokádó
- 1 ks Eper
- 200 gr quinoa vagy rizs
- 1 ks répa
- 1 ks uborka
- 1 Szál újhagyma
- 1 ks citrom leve
- 2 evőkanál magkeverék (pl. szezámmag, napraforgómag)
- Friss koriander a tálaláshoz
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Készítsük el a quinoát vagy rizst a csomagoláson található utasítás szerint.
2. Lépés
A halat vágjuk kockákra, majd keverjük össze a szójaszósszal, szezámolajjal és citromlével. Hagyjuk állni, amíg a quinoa/rizs készül.
3. Lépés
Vágjuk fel az avokádót, epret, répát és uborkát kis darabokra.
4. Lépés
Ha kész a quinoa/rizs, osszuk el négy tányéron. Rendezzük el rajta a különböző hozzávalókat: a halat, avokádót, epret, répát, uborkát.
5. Lépés
Szórjuk meg magkeverékkel, újhagymával és friss korianderrel. A végén locsoljuk meg a maradék szójaszószos marináddal.