HIRDETŐ

Forrás: unsplash

Poke

A poke egy hagyományos hawaii étel. Tipikusan friss, nyers tengeri halakból, mint például a tonhal, készül, de sok verziója használ szárított vagy sült húst is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g lazac vagy tonhal Hozzáadott
  • 2 evőkanál szójaszósz Hozzáadott
  • 1 evőkanál szezámolaj Hozzáadott
  • 1 ks Avokádó Hozzáadott
  • 1 ks Eper Hozzáadott
  • 200 gr quinoa vagy rizs Hozzáadott
  • 1 ks répa Hozzáadott
  • 1 ks uborka Hozzáadott
  • 1 Szál újhagyma Hozzáadott
  • 1 ks citrom leve Hozzáadott
  • 2 evőkanál magkeverék (pl. szezámmag, napraforgómag) Hozzáadott
  • Friss koriander a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Készítsük el a quinoát vagy rizst a csomagoláson található utasítás szerint.

2. Lépés

A halat vágjuk kockákra, majd keverjük össze a szójaszósszal, szezámolajjal és citromlével. Hagyjuk állni, amíg a quinoa/rizs készül.

3. Lépés

Vágjuk fel az avokádót, epret, répát és uborkát kis darabokra.

4. Lépés

Ha kész a quinoa/rizs, osszuk el négy tányéron. Rendezzük el rajta a különböző hozzávalókat: a halat, avokádót, epret, répát, uborkát.

5. Lépés

Szórjuk meg magkeverékkel, újhagymával és friss korianderrel. A végén locsoljuk meg a maradék szójaszószos marináddal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új