HIRDETŐ
Forrás: canva
Polpetti
A polpetti egy hagyományos olasz étel, mely apróra vágott húsgolyókat tartalmaz paradicsommártásban. Az alábbi receptben megmutatjuk, hogyan készítheted el ezt az ízletes fogást otthon is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
húsgolyók
- 500 g marhahús
- 100 g zsemlemorzsa
- 2 ks tojás
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
paradicsommártás
- 800 g paradicsomkonzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 1 kiskanál olívaolaj
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Keverd össze a hozzávalókat a húsgolyókhoz egy nagy tálban.
2. Lépés
Formázd meg a golyókat és helyezd őket egy tepsire.
3. Lépés
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra és süsd a húsgolyókat 20-25 percig.
4. Lépés
Közben készítsd el a paradicsommártást: egy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, add hozzá a zúzott fokhagymát és pirítsd meg.
5. Lépés
Adj hozzá a konzerv paradicsomot, majd ízesítsd sóval és borssal, és főzd alacsony hőmérsékleten 15-20 percig.
6. Lépés
Amikor a húsgolyók és a mártás is kész, tedd a golyókat a mártásba és főzd együtt még 5 percig.
7. Lépés
Tálald frissen, melegen.