HIRDETŐ

Forrás: canva

Polpetti

A polpetti egy hagyományos olasz étel, mely apróra vágott húsgolyókat tartalmaz paradicsommártásban. Az alábbi receptben megmutatjuk, hogyan készítheted el ezt az ízletes fogást otthon is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

húsgolyók

  • 500 g marhahús Hozzáadott
  • 100 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt fekete bors Hozzáadott

paradicsommártás

  • 800 g paradicsomkonzerv Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 kiskanál olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverd össze a hozzávalókat a húsgolyókhoz egy nagy tálban.

2. Lépés

Formázd meg a golyókat és helyezd őket egy tepsire.

3. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra és süsd a húsgolyókat 20-25 percig.

4. Lépés

Közben készítsd el a paradicsommártást: egy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, add hozzá a zúzott fokhagymát és pirítsd meg.

5. Lépés

Adj hozzá a konzerv paradicsomot, majd ízesítsd sóval és borssal, és főzd alacsony hőmérsékleten 15-20 percig.

6. Lépés

Amikor a húsgolyók és a mártás is kész, tedd a golyókat a mártásba és főzd együtt még 5 percig.

7. Lépés

Tálald frissen, melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új