Forrás: https://unsplash.com/s/photos/cherry-cake
Pompás meggy torta
A szaftos és lédús meggy kiváló összetevője ennek a finom tortának, amely nemcsak ízletes, hanem egyszerűen elkészíető is. A diós piskótalapból és krémes krémből amely tökéletesen harmonizál a meggy savanykás ízével. A tortát habos tortakrémmel és friss meggyel díszítve tálaljuk.
Hozzávalók
- 6 tojás
- 150 g cukor
- 250 g darált dió
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 300 g magozott meggy
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 500 ml tejszín
- 200 g mascarpone sajt
- 100 g porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 babérlevél
- csipet só
- habos tortakrém
- friss meggy a díszítéshez
Eljárás
Melegtsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsük el a piskótalapot a tojások, cukor,, keményítő és sütőpor keverékébő. Tegyükiskótalapot egy 24 cm átmérőjű tortaformába, majd süssük 30 percig. Hagyjuk kihűlni a formában.
Közben keverjükze a vaníliás cukrot, aérlevelet és a meggyet egy lábasban. Forraljuk fel és főzz körülbelül 5 percig, míg a meggy teljesen puháv válik.
Vegyük a babérlevelet, majd hjuk kihűlni a meggyet.
Keverjük össze a tejszínt, mascarpone sajtot, porcukrot és citromhéjat egy tálban. Verjük kemény habbá, majd hűtőbe tegyükább 30 percre.
Egyenletesen locsoljuk meg a meggy levével a piskótalapot. Rákenjük a krémet.
Tegyük hűtőbe legalább 1 órára, majd a tetejére habos tortakrémmel és friss meggyel díszítsük.