HIRDETŐ

Forrás: https://unsplash.com/s/photos/cherry-cake

Pompás meggy torta

A szaftos és lédús meggy kiváló összetevője ennek a finom tortának, amely nemcsak ízletes, hanem egyszerűen elkészíető is. A diós piskótalapból és krémes krémből amely tökéletesen harmonizál a meggy savanykás ízével. A tortát habos tortakrémmel és friss meggyel díszítve tálaljuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 6 tojás Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 250 g darált dió Hozzáadott
  • 2 evőkanál étkezési keményítő Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 300 g magozott meggy Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaníliás cukor Hozzáadott
  • 500 ml tejszín Hozzáadott
  • 200 g mascarpone sajt Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • habos tortakrém Hozzáadott
  • friss meggy a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegtsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsük el a piskótalapot a tojások, cukor,, keményítő és sütőpor keverékébő. Tegyükiskótalapot egy 24 cm átmérőjű tortaformába, majd süssük 30 percig. Hagyjuk kihűlni a formában.

2. Lépés

Közben keverjükze a vaníliás cukrot, aérlevelet és a meggyet egy lábasban. Forraljuk fel és főzz körülbelül 5 percig, míg a meggy teljesen puháv válik.

3. Lépés

Vegyük a babérlevelet, majd hjuk kihűlni a meggyet.

4. Lépés

Keverjük össze a tejszínt, mascarpone sajtot, porcukrot és citromhéjat egy tálban. Verjük kemény habbá, majd hűtőbe tegyükább 30 percre.

5. Lépés

Egyenletesen locsoljuk meg a meggy levével a piskótalapot. Rákenjük a krémet.

6. Lépés

Tegyük hűtőbe legalább 1 órára, majd a tetejére habos tortakrémmel és friss meggyel díszítsük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új