HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/-XdH00X2tfC_-8wXuJgH/5ca30e0dd2e271953e63432e58a4f3.png)
Forrás: canva
Póréhagyma-krémleves
Ez a póréhagyma-krémleves egy egyszerű, mégis laktató leves, amelyet krémesített póréhagymából, tejszínből és fűszerekből készítünk. Tökéletes választás lehet egy hideg téli napon, vagy akár egy könnyű vacsorához is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 4 Fej póréhagyma
- 2 evőkanál vaj
- 11⁄2 l csirkehúsleves alaplé
- 200 ml Tejszín
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál fehérbors
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A póréhagymát megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk.
2. Lépés
Egy nagy fazékban felmelegítjük a vajat, majd hozzáadjuk a póréhagymát, és közepes lángon puhára pároljuk.
3. Lépés
Hozzáadjuk a csirkehúslevest, a tejszínt, a sót és a borsot, majd lassú tűzön főzzük 30 percig.
4. Lépés
A levest összeturmixoljuk, hogy krémes állagú lehessen.
5. Lépés
Tálalás előtt néhány percig újra felmelegítjük, majd frissen vágott zöldhagymával megszórjuk.