HIRDETŐ

Forrás: canva

Póréhagyma-krémleves

Ez a póréhagyma-krémleves egy egyszerű, mégis laktató leves, amelyet krémesített póréhagymából, tejszínből és fűszerekből készítünk. Tökéletes választás lehet egy hideg téli napon, vagy akár egy könnyű vacsorához is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Fej póréhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 112 l csirkehúsleves alaplé Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál fehérbors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A póréhagymát megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy fazékban felmelegítjük a vajat, majd hozzáadjuk a póréhagymát, és közepes lángon puhára pároljuk.

3. Lépés

Hozzáadjuk a csirkehúslevest, a tejszínt, a sót és a borsot, majd lassú tűzön főzzük 30 percig.

4. Lépés

A levest összeturmixoljuk, hogy krémes állagú lehessen.

5. Lépés

Tálalás előtt néhány percig újra felmelegítjük, majd frissen vágott zöldhagymával megszórjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új