HIRDETŐ

Forrás: canva

Póréhagyma-krémleves

Ez a póréhagyma-krémleves egy egyszerű, mégis laktató leves, amelyet krémesített póréhagymából, tejszínből és fűszerekből készítünk. Tökéletes választás lehet egy hideg téli napon, vagy akár egy könnyű vacsorához is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Fej póréhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 112 l csirkehúsleves alaplé Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál fehérbors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A póréhagymát megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy fazékban felmelegítjük a vajat, majd hozzáadjuk a póréhagymát, és közepes lángon puhára pároljuk.

3. Lépés

Hozzáadjuk a csirkehúslevest, a tejszínt, a sót és a borsot, majd lassú tűzön főzzük 30 percig.

4. Lépés

A levest összeturmixoljuk, hogy krémes állagú lehessen.

5. Lépés

Tálalás előtt néhány percig újra felmelegítjük, majd frissen vágott zöldhagymával megszórjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek