Forrás: ALLEKO for iStockPhotos
Póréhagymás quiche vegetáriánus recept
Ezt a receptet húsmentes alternatívák keresése közben fedeztem fel. Meglátod, hogy ez a póréhagymás quiche nem nélkülözi a húsos változatok pikáns ízét. Könnyen elkészíthető, és ideális egy egészséges ebédhez vagy vacsorához, ráadásul előre is könnyen elkészíthető. Ezért ez a recept évek óta az egyik kedvencem.
Hozzávalók
- 1 Ropogós tészta (készen vásárolt vagy házi készítésű)
- 2 nagy Póréhagyma szárak
- 2 Fokhagyma gerezd (opcionális)
- 200 ml Krém
- 4 nagy Tojás
- só és bors ízlés szerint
- 200 g Reszelt Gouda vagy Emmentáli sajt
- 1 Tablespoon olívaolaj
Eljárás
A póréhagymás quiche recept elkészítéséhez melegítse elő a sütőt 200 fokra (légkeveréses sütő 180 fokos), és béleljen ki egy kerek quiche-formát kelt tésztával. A tésztát villával néhányszor megszurkáljuk, hogy ne emelkedjen meg túlságosan.
Mossuk meg a póréhagymát, és vágjuk karikákra. A fokhagymagerezdeket apróra vágjuk, ha hozzá akarjuk adni - erős ízt adnak a quiche-nek. Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pároljuk puhára a póréhagymát (és opcionálisan a fokhagymát).
A tejszínt és a tojásokat egy külön tálban felverjük, és sóval, borssal ízesítjük. Azt javaslom, hogy először csak egy kevés sót és borsot használjunk, és a sajt hozzáadása után ismét kóstoljuk meg, hogy szükség esetén kiigazítsuk a fűszerezést. Legyen kreatív a fűszerezéssel - én néha egy kis szerecsendiót vagy kakukkfüvet adok a tojásos keverékhez.
A reszelt sajt felét keverje a tojásos-tejszínes keverékhez, majd adja hozzá a póréhagymát, és keverje jól össze.
A keveréket egyenletesen eloszlatjuk a formába helyezett tésztán, és megszórjuk a maradék sajttal. Süssük a quiche-t kb. 25 percig, vagy amíg aranybarna lesz, és a töltelék megdermed.
Mielőtt kivesszük a formából, hagyjuk néhány percig hűlni a vegetáriánus póréhagymás lepényt - ez segít megtartani a formáját és megkönnyíti a tálalást.