HIRDETŐ

Forrás: canva

Pörköltalap

A Pörköltalap a magyar konyha egyik alapköve, amely többi húsos ételünk alapja, mint a pörkölt, a gulyás, a lecsó. A Pörköltalap jó minőségű hagyma, fokhagyma és fűszerek alapos pirításával készül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg hagyma Hozzáadott
  • 45 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál Paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál édes nemes paprika Hozzáadott
  • Fél teáskanál csípős paprika opcionális Hozzáadott
  • 1 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Fél dl növényi olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben közepes lángon felhevítjük az olajat.

3. Lépés

Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd alacsony hőmérsékleten addig sütjük, míg a hagyma üveges nem lesz (kb. 10 perc).

4. Lépés

Belekeverjük a paprikát és a paradicsompürét, majd még 1-2 percig pirítjuk.

5. Lépés

Sóval, borssal ízesítjük.

6. Lépés

Ezután hozzáadjuk a húst, és addig főzzük, mígnem a hús színe megváltozik.

7. Lépés

A már elkészült alapot majd hűtőben, jól zárható dobozban tároljuk, így bármikor elővehetjük, ha pörköltre vagy más húsos ételre vágyunk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek