HIRDETŐ

Forrás: canva

Pörköltalap

A Pörköltalap a magyar konyha egyik alapköve, amely többi húsos ételünk alapja, mint a pörkölt, a gulyás, a lecsó. A Pörköltalap jó minőségű hagyma, fokhagyma és fűszerek alapos pirításával készül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg hagyma Hozzáadott
  • 45 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál Paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál édes nemes paprika Hozzáadott
  • Fél teáskanál csípős paprika opcionális Hozzáadott
  • 1 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Fél dl növényi olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben közepes lángon felhevítjük az olajat.

3. Lépés

Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd alacsony hőmérsékleten addig sütjük, míg a hagyma üveges nem lesz (kb. 10 perc).

4. Lépés

Belekeverjük a paprikát és a paradicsompürét, majd még 1-2 percig pirítjuk.

5. Lépés

Sóval, borssal ízesítjük.

6. Lépés

Ezután hozzáadjuk a húst, és addig főzzük, mígnem a hús színe megváltozik.

7. Lépés

A már elkészült alapot majd hűtőben, jól zárható dobozban tároljuk, így bármikor elővehetjük, ha pörköltre vagy más húsos ételre vágyunk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új