HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: fotoblend
Pozsonyi bejgli
A karácsonyi ünnepkörök alapvető süteménye Magyarországon, melyet a pozsonyi konyha ihletett: a bejgli. Gazdag hozzávalóiból adódóan kellően tartalmas, hogy jóllakjon belőle az egész család. Ez a változat diós és mákos tölteléket használ.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Tészta
- 500 Gram liszt
- 200 Gram vaj
- 25 Gram élesztő
- 60 Gram cukor
- 1 ks tojás
- 1 csipet só
- 100 ml tej
Diós töltelék
- 200 Gram darált dió
- 100 Gram cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 100 ml tej
Mákos töltelék
- 200 Gram őrölt mák
- 100 Gram cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 100 ml tej
HIRDETŐ
Eljárás
125 perc.
1. Lépés
1. lépés
2. Lépés
2. lépés
3. Lépés
3. lépés
4. Lépés
4. lépés
5. Lépés
5. lépés
6. Lépés
6. lépés