HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: fotoblend

Pozsonyi bejgli

A karácsonyi ünnepkörök alapvető süteménye Magyarországon, melyet a pozsonyi konyha ihletett: a bejgli. Gazdag hozzávalóiból adódóan kellően tartalmas, hogy jóllakjon belőle az egész család. Ez a változat diós és mákos tölteléket használ.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tészta

  • 500 Gram liszt Hozzáadott
  • 200 Gram vaj Hozzáadott
  • 25 Gram élesztő Hozzáadott
  • 60 Gram cukor Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott

Diós töltelék

  • 200 Gram darált dió Hozzáadott
  • 100 Gram cukor Hozzáadott
  • 1 tasak vaníliás cukor Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott

Mákos töltelék

  • 200 Gram őrölt mák Hozzáadott
  • 100 Gram cukor Hozzáadott
  • 1 tasak vaníliás cukor Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

125 perc.
1. Lépés

1. lépés

2. Lépés

2. lépés

3. Lépés

3. lépés

4. Lépés

4. lépés

5. Lépés

5. lépés

6. Lépés

6. lépés

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új