HIRDETŐ

Forrás: canva

Prézli

A Prézli egy hagyományos magyar étel, ami leginkább a rétes testvérének is nevezhető. A legtöbb ember számára ismerős lehet a kelt tészta, melyet leggyakrabban lekvárral, túróval vagy dióval töltve találkozhatunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta:

  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 2 ek cukor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 20 g friss élesztő Hozzáadott

Töltelék:

  • 200 g darált dió Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 mk Fahéj Hozzáadott
  • 100 ml rum Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott

Kenéshez:

  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 ek víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

105 perc.
1. Lépés

Először is gyúrjuk össze a tésztát: keverjük össze a lisztet, a tojást, a cukrot, a sót, majd adjuk hozzá a tejben feloldott élesztőt, és dolgozzuk össze. Ezután takarjuk le a tésztát, és hagyjuk pihenni 1 órán át, hogy megkeljen.

2. Lépés

Készítsük elő a tölteléket: keverjük össze a darált diót, a cukrot, a fahéjat, a rumot és a tejet, majd hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.

3. Lépés

Nyújtsuk ki a megkelt tésztát vékonyan, majd terítsük rá a diós tölteléket.

4. Lépés

Tejjsük fel a tésztát a hosszanti oldalánál fogva, majd vágjuk 8 egyforma darabra.

5. Lépés

A sütőtőt melegítsük elő 180 °C-ra, majd helyezzük a prézliket sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük le őket a felvert tojással és egy evőkanálnyi vízzel.

6. Lépés

Süssük a prézliket 25-30 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek