HIRDETŐ

Forrás: canva

Prézli

A Prézli egy hagyományos magyar étel, ami leginkább a rétes testvérének is nevezhető. A legtöbb ember számára ismerős lehet a kelt tészta, melyet leggyakrabban lekvárral, túróval vagy dióval töltve találkozhatunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta:

  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 2 ek cukor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 20 g friss élesztő Hozzáadott

Töltelék:

  • 200 g darált dió Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 mk Fahéj Hozzáadott
  • 100 ml rum Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott

Kenéshez:

  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 ek víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

105 perc.
1. Lépés

Először is gyúrjuk össze a tésztát: keverjük össze a lisztet, a tojást, a cukrot, a sót, majd adjuk hozzá a tejben feloldott élesztőt, és dolgozzuk össze. Ezután takarjuk le a tésztát, és hagyjuk pihenni 1 órán át, hogy megkeljen.

2. Lépés

Készítsük elő a tölteléket: keverjük össze a darált diót, a cukrot, a fahéjat, a rumot és a tejet, majd hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.

3. Lépés

Nyújtsuk ki a megkelt tésztát vékonyan, majd terítsük rá a diós tölteléket.

4. Lépés

Tejjsük fel a tésztát a hosszanti oldalánál fogva, majd vágjuk 8 egyforma darabra.

5. Lépés

A sütőtőt melegítsük elő 180 °C-ra, majd helyezzük a prézliket sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük le őket a felvert tojással és egy evőkanálnyi vízzel.

6. Lépés

Süssük a prézliket 25-30 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új