Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek
Pudingos túrós csiga
A pudingos túrós csiga egy igazán édes és ízletes sütemény, ami tökéletes desszert lehet minden családi ebéd után. Az elkészítése sem bonyolult, hangoljuk össze az ízeket a saját ízlésünk szerint és élvezzük a finom eredményt.
Hozzávalók
A tésztához:
- 450 g finomliszt
- 50 g friss élesztő
- 70 g porcukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 60 g margarin
- 1 ks tojás
- 200 ml tej
- 1 ek citromhéj
- 1 ek vaj
A töltelékhez:
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 400 ml tej
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 100 g porcukor
- 250 g tehéntúró
- 100 g mazsola
Eljárás
A tésztához: az élesztőt 100 ml langyos tejben, kevés cukorral és egy teáskanál liszttel felfuttatjuk.
Adjuk hozzá a liszthez a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, az élesztőt és a maradék tejet. Adjuk hozzá a citromhéjat és a puha margarint.
Jól keverjük össze, és lefedve, meleg helyen hagyjuk kelni 1 órán át.
Közben készítse el a tölteléket. A pudingot kevés tejjel és a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet és felfőzzük.
Ha kész, apránként hozzáadjuk a túrót.
Végül adjuk hozzá a megmosott és szárított mazsolát.
Amikor a tészta megkelt, tekerjük ki fél centi vastagságúra, kenjük rá a tölteléket, és tekerjük fel.
Vágjuk 2 cm vastagságúra.
Tegyük egy kizsírozott és lisztezett tepsibe.
Előmelegített sütőben süssük meg a süteményeket, majd amikor kihűltek, szórjuk meg őket porcukorral.