HIRDETŐ

Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek

Pudingos túrós csiga

A pudingos túrós csiga egy igazán édes és ízletes sütemény, ami tökéletes desszert lehet minden családi ebéd után. Az elkészítése sem bonyolult, hangoljuk össze az ízeket a saját ízlésünk szerint és élvezzük a finom eredményt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
15

A tésztához:

  • 450 g finomliszt Hozzáadott
  • 50 g friss élesztő Hozzáadott
  • 70 g porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 60 g margarin Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 1 ek citromhéj Hozzáadott
  • 1 ek vaj Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 1 tasak vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 400 ml tej Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 250 g tehéntúró Hozzáadott
  • 100 g mazsola Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A tésztához: az élesztőt 100 ml langyos tejben, kevés cukorral és egy teáskanál liszttel felfuttatjuk.

2. Lépés

Adjuk hozzá a liszthez a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, az élesztőt és a maradék tejet. Adjuk hozzá a citromhéjat és a puha margarint.

3. Lépés

Jól keverjük össze, és lefedve, meleg helyen hagyjuk kelni 1 órán át.

4. Lépés

Közben készítse el a tölteléket. A pudingot kevés tejjel és a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet és felfőzzük.

5. Lépés

Ha kész, apránként hozzáadjuk a túrót.

6. Lépés

Végül adjuk hozzá a megmosott és szárított mazsolát.

7. Lépés

Amikor a tészta megkelt, tekerjük ki fél centi vastagságúra, kenjük rá a tölteléket, és tekerjük fel.

8. Lépés

Vágjuk 2 cm vastagságúra.

9. Lépés

Tegyük egy kizsírozott és lisztezett tepsibe.

10. Lépés

Előmelegített sütőben süssük meg a süteményeket, majd amikor kihűltek, szórjuk meg őket porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új