HIRDETŐ

Puha Kapros Túrós Lepény

A Puha Kapros Túrós Lepény egy hagyományos magyar étel, amteni és nagyon finom. A puha és szaftos tésztát kapros túróval töltjük, majd sütőben megsütjük, amíg aranybarnára pirul. Jó választás lehet a reggeli vagy a könnyű vacsora.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 250 g finomliszt Hozzáadott
  • 125 g vaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 400 g túró Hozzáadott
  • 2 evőkanál friss kapor, apróra vág Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 dl tej Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • frissen őrölt bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A lisztet szitáljuk egy tálba, majd adjuk hozzá a hideg vajat és a sót. A vajat morzsoljuk el a liszttel, amíg morzsalékos állagú lesz.

2. Lépés

Adjuk hozzá a tojásokat, majd gyúrjuk össze őket.

3. Lépés

A tésztát fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe pihenni legalább fél órára.

4. Lépés

Közben egy tál keverjük össze a túrót, a kaporral, a tejföllel és a tejjel. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

5. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

6. Lépés

Vegyük ki a tésztát a hűtőből, majd nyújtsuk ki kb. 3-4 mm vastagságúra. Helyezzük a tésztát egy kivajazott tepsibe, és nyomjuk rá a túró tölteléket.

7. Lépés

Süsd kb. 30-40 percig, vagy amíg a tészta aranybarna színű lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új