Puha Kapros Túrós Lepény
A Puha Kapros Túrós Lepény egy hagyományos magyar étel, amteni és nagyon finom. A puha és szaftos tésztát kapros túróval töltjük, majd sütőben megsütjük, amíg aranybarnára pirul. Jó választás lehet a reggeli vagy a könnyű vacsora.
Hozzávalók
- 250 g finomliszt
- 125 g vaj
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 400 g túró
- 2 evőkanál friss kapor, apróra vág
- 2 dl tejföl
- 1 dl tej
- só ízlés szerint
- frissen őrölt bors ízlés szerint
Eljárás
A lisztet szitáljuk egy tálba, majd adjuk hozzá a hideg vajat és a sót. A vajat morzsoljuk el a liszttel, amíg morzsalékos állagú lesz.
Adjuk hozzá a tojásokat, majd gyúrjuk össze őket.
A tésztát fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe pihenni legalább fél órára.
Közben egy tál keverjük össze a túrót, a kaporral, a tejföllel és a tejjel. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Vegyük ki a tésztát a hűtőből, majd nyújtsuk ki kb. 3-4 mm vastagságúra. Helyezzük a tésztát egy kivajazott tepsibe, és nyomjuk rá a túró tölteléket.
Süsd kb. 30-40 percig, vagy amíg a tészta aranybarna színű lesz.