HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: PhotoEnduro

Puha krémes rántotta vajjal

Egyszerű, krémes és nevetségesen laktató - ez az a fajta recept, ami otthonos.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 4 Nagy tojások Hozzáadott
  • 4 EL Vaj, elosztva Hozzáadott
  • 14 csésze Tej Hozzáadott
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Pirított kenyér, tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

Először is, törje fel a friss nagy tojásokat egy tálba. Nem baj, ha egy kis héj beleesik, csak halásszuk ki egy kanállal, és már mehet is.

2. Lépés

Adjunk a tojásokhoz negyed csésze tejet - én több mennyiséggel is kísérleteztem, és ezt találtam pont megfelelőnek. Adjunk hozzá sót és borsot is. Ezután villával vagy habverővel jól verjük fel a tojásokat, hogy a levegő is belekerüljön, ami biztosítja, hogy a rántotta szép és habos legyen.

3. Lépés

Ezután egy tapadásmentes serpenyőben, közepes hőfokon olvasszon meg két evőkanál vajat. Mindig ügyeljünk arra, hogy a vaj ne égjen meg - azt akarjuk, hogy teljesen megolvadjon és buborékos legyen.

4. Lépés

Öntse a tojásos keveréket a sercegő vajba. Itt egy trükk, amire én esküszöm: ne siessünk azonnal kevergetni. Hagyd, hogy a tojások addig főjenek, amíg az aljukon megdermednek.

5. Lépés

Amikor a tojás kezd megdermedni, csökkentse a hőfokot alacsonyra, és kezdje el óvatosan kevergetni a spatulával. Legyünk türelmesek, és ne keverjük túl, a célunk a nagy, puha túró.

6. Lépés

Folytassa a tojás főzését, addig kevergetve és hajtogatva, amíg a tojások nagyrészt meg nem főnek, de kissé folyósak maradnak, ahogyan Ön szereti.

7. Lépés

Itt az ideje a további vajnak. Adja hozzá a maradék vajat, és óvatosan keverje, amíg a vaj elolvad és összekeveredik a rántással - az íz és az állag átalakulása mindenképpen megéri.

8. Lépés

Vegye le a krémes rántottát a tűzről, mielőtt teljesen megfőtt volna, mivel a maradék hő tovább süti a tojást.

9. Lépés

Tálalja a tökéletesen rántottát meleg pirított kenyérrel és egy csésze kávéval vagy gyümölcslével együtt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új