Forrás: Pixabay: PhotoEnduro
Puha krémes rántotta vajjal
Egyszerű, krémes és nevetségesen laktató - ez az a fajta recept, ami otthonos.
Hozzávalók
- 4 Nagy tojások
- 4 EL Vaj, elosztva
- 1⁄4 csésze Tej
- só és frissen őrölt bors ízlés szerint
- Pirított kenyér, tálaláshoz
Eljárás
Először is, törje fel a friss nagy tojásokat egy tálba. Nem baj, ha egy kis héj beleesik, csak halásszuk ki egy kanállal, és már mehet is.
Adjunk a tojásokhoz negyed csésze tejet - én több mennyiséggel is kísérleteztem, és ezt találtam pont megfelelőnek. Adjunk hozzá sót és borsot is. Ezután villával vagy habverővel jól verjük fel a tojásokat, hogy a levegő is belekerüljön, ami biztosítja, hogy a rántotta szép és habos legyen.
Ezután egy tapadásmentes serpenyőben, közepes hőfokon olvasszon meg két evőkanál vajat. Mindig ügyeljünk arra, hogy a vaj ne égjen meg - azt akarjuk, hogy teljesen megolvadjon és buborékos legyen.
Öntse a tojásos keveréket a sercegő vajba. Itt egy trükk, amire én esküszöm: ne siessünk azonnal kevergetni. Hagyd, hogy a tojások addig főjenek, amíg az aljukon megdermednek.
Amikor a tojás kezd megdermedni, csökkentse a hőfokot alacsonyra, és kezdje el óvatosan kevergetni a spatulával. Legyünk türelmesek, és ne keverjük túl, a célunk a nagy, puha túró.
Folytassa a tojás főzését, addig kevergetve és hajtogatva, amíg a tojások nagyrészt meg nem főnek, de kissé folyósak maradnak, ahogyan Ön szereti.
Itt az ideje a további vajnak. Adja hozzá a maradék vajat, és óvatosan keverje, amíg a vaj elolvad és összekeveredik a rántással - az íz és az állag átalakulása mindenképpen megéri.
Vegye le a krémes rántottát a tűzről, mielőtt teljesen megfőtt volna, mivel a maradék hő tovább süti a tojást.
Tálalja a tökéletesen rántottát meleg pirított kenyérrel és egy csésze kávéval vagy gyümölcslével együtt.