Forrás: Pixabay : PublicDomainPictures
Pulyka a sütőben
A szaftos, tökéletesen sült pulyka klasszikus főétel bármilyen ünnepségen. Ez a pulyka vagy pulyka finom töltelékkel és bármilyen körettel szolgál fel karácsonyra vagy szilveszterre, ami el fogja bűvölni a családját!
Hozzávalók
Csirke és fűszerek
- 1 Darab Pulyka (kb. 3 kg)
- 1 Teáskanál só
- 1 Teáskanál bors
- 2 Csokor Rosemary
- 2 Csokor Kakukkfű
Töltés
- 2 Darab Hagymák
- 1 Darab fokhagymagerezd
- 1 Darab citrom
- 100 Gram vaj
Eljárás
Először mossuk meg és tisztítsuk meg a pulykát, vegyük ki a belsőségeket. Dörzsöljük be jól a külső bőrt sóval és borssal, majd szórjuk meg a fűszernövényekkel.
Készítse elő a tölteléket úgy, hogy apróra vágja a hagymát és a fokhagymát, majd keverje össze citromnegyedekkel és vajjal.
Most töltsd meg a pulykát úgy, hogy az előkészített masszát a belsejébe helyezed. A nyílást fogvájóval zárd le.
A előkészített pulykát most süssük meg 180 fokon légkeverés mellett kb. 1,5 órán át. Ellenőrizzük a főzési folyamatot, a húsleve világosnak kell lennie.
A megsütött ünnepi pulykát tálaljuk az asztalnál, és külön adjuk hozzá a tölteléket. Tálaljuk bármilyen körettel az ünnepi vacsorához. Boldog ünnepeket!