HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : PublicDomainPictures

Pulyka a sütőben

A szaftos, tökéletesen sült pulyka klasszikus főétel bármilyen ünnepségen. Ez a pulyka vagy pulyka finom töltelékkel és bármilyen körettel szolgál fel karácsonyra vagy szilveszterre, ami el fogja bűvölni a családját!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Csirke és fűszerek

  • 1 Darab Pulyka (kb. 3 kg) Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 1 Teáskanál bors Hozzáadott
  • 2 Csokor Rosemary Hozzáadott
  • 2 Csokor Kakukkfű Hozzáadott

Töltés

  • 2 Darab Hagymák Hozzáadott
  • 1 Darab fokhagymagerezd Hozzáadott
  • 1 Darab citrom Hozzáadott
  • 100 Gram vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Először mossuk meg és tisztítsuk meg a pulykát, vegyük ki a belsőségeket. Dörzsöljük be jól a külső bőrt sóval és borssal, majd szórjuk meg a fűszernövényekkel.

2. Lépés

Készítse elő a tölteléket úgy, hogy apróra vágja a hagymát és a fokhagymát, majd keverje össze citromnegyedekkel és vajjal.

3. Lépés

Most töltsd meg a pulykát úgy, hogy az előkészített masszát a belsejébe helyezed. A nyílást fogvájóval zárd le.

4. Lépés

A előkészített pulykát most süssük meg 180 fokon légkeverés mellett kb. 1,5 órán át. Ellenőrizzük a főzési folyamatot, a húsleve világosnak kell lennie.

5. Lépés

A megsütött ünnepi pulykát tálaljuk az asztalnál, és külön adjuk hozzá a tölteléket. Tálaljuk bármilyen körettel az ünnepi vacsorához. Boldog ünnepeket!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új