HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : PublicDomainPictures

Pulyka a sütőben

A szaftos, tökéletesen sült pulyka klasszikus főétel bármilyen ünnepségen. Ez a pulyka vagy pulyka finom töltelékkel és bármilyen körettel szolgál fel karácsonyra vagy szilveszterre, ami el fogja bűvölni a családját!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Csirke és fűszerek

  • 1 Darab Pulyka (kb. 3 kg) Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 1 Teáskanál bors Hozzáadott
  • 2 Csokor Rosemary Hozzáadott
  • 2 Csokor Kakukkfű Hozzáadott

Töltés

  • 2 Darab Hagymák Hozzáadott
  • 1 Darab fokhagymagerezd Hozzáadott
  • 1 Darab citrom Hozzáadott
  • 100 Gram vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Először mossuk meg és tisztítsuk meg a pulykát, vegyük ki a belsőségeket. Dörzsöljük be jól a külső bőrt sóval és borssal, majd szórjuk meg a fűszernövényekkel.

2. Lépés

Készítse elő a tölteléket úgy, hogy apróra vágja a hagymát és a fokhagymát, majd keverje össze citromnegyedekkel és vajjal.

3. Lépés

Most töltsd meg a pulykát úgy, hogy az előkészített masszát a belsejébe helyezed. A nyílást fogvájóval zárd le.

4. Lépés

A előkészített pulykát most süssük meg 180 fokon légkeverés mellett kb. 1,5 órán át. Ellenőrizzük a főzési folyamatot, a húsleve világosnak kell lennie.

5. Lépés

A megsütött ünnepi pulykát tálaljuk az asztalnál, és külön adjuk hozzá a tölteléket. Tálaljuk bármilyen körettel az ünnepi vacsorához. Boldog ünnepeket!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek