HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: dbaezol

Pulyka pörkölt

A pulyka pörkölt hagyományos magyar étel, amelyet hozzáadott nélkül készítünk. Ez az ízletes étel tökéletes az ünnepekre, vagy bármikor, amikor valami különlegeset szeretne főzni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg pulykamell Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál Paprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál szalonna zsír Hozzáadott
  • 1 teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks csípős paprika Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd a szalonnazsíron üvegesre pirítjuk.

2. Lépés

Hozzáadjuk a pulykamellet, és addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik.

3. Lépés

Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a paprikát, majd összekeverjük.

4. Lépés

Visszatesszük a tűzhelyre, hozzáadjuk a paradicsomot, a csípős paprikát, a sót, a borsot és a majorannát.

5. Lépés

Annyi vizet öntünk rá, ami pont ellepi, majd fedő alatt, kis lángon pároljuk kb. 1 órát.

6. Lépés

Tálaláskor friss kenyérrel kínáljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új