HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: dbaezol
Pulyka pörkölt
A pulyka pörkölt hagyományos magyar étel, amelyet hozzáadott nélkül készítünk. Ez az ízletes étel tökéletes az ünnepekre, vagy bármikor, amikor valami különlegeset szeretne főzni.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg pulykamell
- 2 ks hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál Paprika
- 1 evőkanál szalonna zsír
- 1 teáskanál Majoránna
- 2 ks paradicsom
- 1 ks csípős paprika
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt bors
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd a szalonnazsíron üvegesre pirítjuk.
2. Lépés
Hozzáadjuk a pulykamellet, és addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik.
3. Lépés
Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a paprikát, majd összekeverjük.
4. Lépés
Visszatesszük a tűzhelyre, hozzáadjuk a paradicsomot, a csípős paprikát, a sót, a borsot és a majorannát.
5. Lépés
Annyi vizet öntünk rá, ami pont ellepi, majd fedő alatt, kis lángon pároljuk kb. 1 órát.
6. Lépés
Tálaláskor friss kenyérrel kínáljuk.