HIRDETŐ

Püspökfalat

A püspökfalat egy hagyományos magyar sütemény, amit karácsonykor vagy nagy ünnepeken szoktak készíteni. A neve onnan ered, hogy a püspökök karácsonykor ezzel a süteménnyel ajándékozták meg a szerzeteseket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 dkg liszt Hozzáadott
  • 212 dkg élesztő Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 20 dkg vaj Hozzáadott
  • 10 dkg porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 10 dkg mazsola Hozzáadott
  • 15 dkg dió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Az élesztőt langyos vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a liszthez.

2. Lépés

Hozzáadjuk a tojásokat, a vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a sót is, majd jól összegyúrjuk.

3. Lépés

A tésztát letakarjuk, és meleg helyen 1 órán át kelesztjük.

4. Lépés

Addig előkészítjük a tölteléket: a diót finomra daráljuk, majd hozzáadjuk a mazsolát.

5. Lépés

A megkelt tésztát kettéosztjuk, vékonyan kinyújtjuk, majd rákenjük a töltelék felét.

6. Lépés

Feltekerjük, és a sütőben 180 fokon 40 percig sütjük.

7. Lépés

A másik tésztadarabbal is így járunk el.

8. Lépés

Amikor kész, még forrón leöntjük az olvasztott vajjal és meghintjük porcukorral.

9. Lépés

Hagyjuk kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új