HIRDETŐ

Püspökfalat

A püspökfalat egy hagyományos magyar sütemény, amit karácsonykor vagy nagy ünnepeken szoktak készíteni. A neve onnan ered, hogy a püspökök karácsonykor ezzel a süteménnyel ajándékozták meg a szerzeteseket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 dkg liszt Hozzáadott
  • 212 dkg élesztő Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 20 dkg vaj Hozzáadott
  • 10 dkg porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 10 dkg mazsola Hozzáadott
  • 15 dkg dió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Az élesztőt langyos vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a liszthez.

2. Lépés

Hozzáadjuk a tojásokat, a vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a sót is, majd jól összegyúrjuk.

3. Lépés

A tésztát letakarjuk, és meleg helyen 1 órán át kelesztjük.

4. Lépés

Addig előkészítjük a tölteléket: a diót finomra daráljuk, majd hozzáadjuk a mazsolát.

5. Lépés

A megkelt tésztát kettéosztjuk, vékonyan kinyújtjuk, majd rákenjük a töltelék felét.

6. Lépés

Feltekerjük, és a sütőben 180 fokon 40 percig sütjük.

7. Lépés

A másik tésztadarabbal is így járunk el.

8. Lépés

Amikor kész, még forrón leöntjük az olvasztott vajjal és meghintjük porcukorral.

9. Lépés

Hagyjuk kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek