HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: cattalin

Rácponty

A Rácponty egy kedvelt, tradicionális magyar halétel. A sütőben sült hal és a darált hús ízletes párosítása mellett a jellegzetes magyar ízhatásról a paprika, az erős piros színű pirospaprika és a tejföl gondoskodik. A nevét a beszúrt hal húsa, a sütőrács és a szaftos töltelék vizuális hasonlóságáról kapta. Ez az étel kitűnő választás lehet egy ízletes ebédhez vagy vacsorához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A halhoz

  • 1 ks Ponty (kb. 1 kg) Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott

A töltelékhez

  • 500 Gram darált marhahús Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál bors Hozzáadott
  • 150 ml tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

1. lépés: A töltelék elkészítése

2. Lépés

2. lépés: A ponty előkészítése és töltése

3. Lépés

3. lépés: Sütés

4. Lépés

4. lépés: Tálalás

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek