HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: cattalin

Rácponty

A Rácponty egy kedvelt, tradicionális magyar halétel. A sütőben sült hal és a darált hús ízletes párosítása mellett a jellegzetes magyar ízhatásról a paprika, az erős piros színű pirospaprika és a tejföl gondoskodik. A nevét a beszúrt hal húsa, a sütőrács és a szaftos töltelék vizuális hasonlóságáról kapta. Ez az étel kitűnő választás lehet egy ízletes ebédhez vagy vacsorához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A halhoz

  • 1 ks Ponty (kb. 1 kg) Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott

A töltelékhez

  • 500 Gram darált marhahús Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál bors Hozzáadott
  • 150 ml tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

1. lépés: A töltelék elkészítése

2. Lépés

2. lépés: A ponty előkészítése és töltése

3. Lépés

3. lépés: Sütés

4. Lépés

4. lépés: Tálalás

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új