HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: cattalin
Rácponty
A Rácponty egy kedvelt, tradicionális magyar halétel. A sütőben sült hal és a darált hús ízletes párosítása mellett a jellegzetes magyar ízhatásról a paprika, az erős piros színű pirospaprika és a tejföl gondoskodik. A nevét a beszúrt hal húsa, a sütőrács és a szaftos töltelék vizuális hasonlóságáról kapta. Ez az étel kitűnő választás lehet egy ízletes ebédhez vagy vacsorához.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
A halhoz
- 1 ks Ponty (kb. 1 kg)
- 1 teáskanál só
A töltelékhez
- 500 Gram darált marhahús
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál bors
- 150 ml tejföl
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
1. lépés: A töltelék elkészítése
2. Lépés
2. lépés: A ponty előkészítése és töltése
3. Lépés
3. lépés: Sütés
4. Lépés
4. lépés: Tálalás