HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: photosforyou

Rakott karfiol vegán

Egyik kedvencem a rakott karfiol, amit saját fejlesztésű, laktózmentes és gluténmentes verzióban osztok meg. Gyerekkoromban mindig karfiolt fogyasztottunk nagymamámnál, és ez nekem olyan, mint egy kis nosztalgia.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes karfiol Hozzáadott
  • 3 nagyobb burgonya Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 nagy fehér hagyma Hozzáadott
  • 1 doboz paradicsom konzerv Hozzáadott
  • 100 ml növényi tej Hozzáadott
  • 150 g babsajt vagy más növényi sajt Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is, melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Ez alatt kezdd el előkészíteni a hozzávalókat. A karfiolt daraboljuk rózsáira, a burgonyát és a hagymát pedig vágjuk szeletekre, a fokhagymát pedig aprítsuk fel. Személy szerint szeretem, ha a zöldségek egyszerre kerülnek a tűzre, így az ízek jobban összeérnek.

2. Lépés

Szórd meg a karfiolrózsákat és a burgonyaszeleteket sóval és borssal, majd tedd őket egy hőálló tálba. Az olívaolaj segít, hogy a zöldségek szép aranybarnára süljenek. Add hozzá a felaprított fokhagymát és hagymát, és keverd össze.

3. Lépés

Ezután egy tálban keverd össze a paradicsom konzervet és a növényi tejet, ami ad a rakottnak egy sajátos, krémes állagot.

4. Lépés

Öntsd rá a zöldségekre a paradicsomos tejről, és jó alaposan keverd össze.

5. Lépés

Borítsd be az egészet a növényi sajttal. A sajt egészen kívülre kerül, hogy megkapja azt a gyönyörűen pirított felső réteget, ami mindenkinek a kedvence.

6. Lépés

Süsd 40-45 percig, amíg a sajt szép aranybarnára pirul. Az idő múlásával érdemes ellenőrizni a sütőben, hogy ne égjen meg.

7. Lépés

Tálald melegen, és élvezd ezt a laktató és ízletes vegán fogást! Egy kis friss salátával vagy újhagymával még tökéletesebb. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új