Forrás: canva
Rántott csirke
Ennek a receptnek a segítségével mindenki képes lesz elsajátítani ezt a klasszikust.
Hozzávalók
- 4 ks csirkecomb (felső rész)
- só ízlés szerint
- 2 dl tej
- Lösznyi tojás
- Liszt a bundázáshoz
- Zsemlemorzsa a bundázáshoz
- olaj a sütéshez
Eljárás
A csirkecombot tisztítsuk meg és sózzuk be, majd öntsük rá a tejet, és hagyjuk állni kb. 15 percig.
A tojást verjük fel egy tálba. Egy másik tálba tegyük a lisztet, és a harmadikba a zsemlemorzsát.
A csirkecombot először forgassuk meg a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Ügyeljünk arra, hogy mindenhová jól tapadjon rá a morzsa.
Tegyük a bundás húst forró olajba. (A hőfokot úgy állítsuk be, hogy közepesen forró legyen, mert ha túl forró, akkor kívülről gyorsan megsül, belülről pedig nyers marad a hús).
Mindkét oldalát süssük szép aranybarnára (kb. 10-15 perc), majd szedjük ki, csepegtessük le, és konyhapapírral itassuk le róla a felesleges olajat.