HIRDETŐ

Forrás: canva

Rántott csirke

Ennek a receptnek a segítségével mindenki képes lesz elsajátítani ezt a klasszikust.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks csirkecomb (felső rész) Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • Lösznyi tojás Hozzáadott
  • Liszt a bundázáshoz Hozzáadott
  • Zsemlemorzsa a bundázáshoz Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A csirkecombot tisztítsuk meg és sózzuk be, majd öntsük rá a tejet, és hagyjuk állni kb. 15 percig.

2. Lépés

A tojást verjük fel egy tálba. Egy másik tálba tegyük a lisztet, és a harmadikba a zsemlemorzsát.

3. Lépés

A csirkecombot először forgassuk meg a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Ügyeljünk arra, hogy mindenhová jól tapadjon rá a morzsa.

4. Lépés

Tegyük a bundás húst forró olajba. (A hőfokot úgy állítsuk be, hogy közepesen forró legyen, mert ha túl forró, akkor kívülről gyorsan megsül, belülről pedig nyers marad a hús).

5. Lépés

Mindkét oldalát süssük szép aranybarnára (kb. 10-15 perc), majd szedjük ki, csepegtessük le, és konyhapapírral itassuk le róla a felesleges olajat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új