HIRDETŐ

Rántott karfiol sütőben

Ez a recept az egyik kedvencem - nemcsak azért, mert egyszerűen elkészíthető, de az elkészült étel ízéért és állagáért is. Immáron több alkalommal készítettem már el, így tökéletesítve a technikát és a fűszerezést.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes méretű karfiol Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 6 evőkanál önserkentő liszt Hozzáadott
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • olívaolaj a sütőforma kenéséhez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

A karfiolt először mossuk meg, majd daraboljuk rózsáira. Győződjünk meg róla, hogy a rózsák nem túl nagyok. Tapasztalatom szerint, ha túl nagyok, akkor nehezebb őket megfelelően átsütni. Adagoljuk a rózsákat egy nagy tálba.

2. Lépés

Keverjük össze a tojásokat, a lisztet és a zsemlemorzsát egy másik tálban. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Keverjük jól össze, hogy a karfiolt a kellő mértékben be tudjuk vonni vele.

3. Lépés

Mártsuk be a karfiolrózsákat a tojásos-lisztes-zsemlemorzsás keverékbe, majd egy sütőforma be van olajjal megkenve, közvetlenül abba a formába helyezzük őket.

4. Lépés

Előmelegített sütőben, 200 Celsius-fokon süssük 15-20 percig, vagy amíg a panír aranybarnára nem válik.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új