Rántott karfiol sütőben
Ez a recept az egyik kedvencem - nemcsak azért, mert egyszerűen elkészíthető, de az elkészült étel ízéért és állagáért is. Immáron több alkalommal készítettem már el, így tökéletesítve a technikát és a fűszerezést.
Hozzávalók
- 1 Közepes méretű karfiol
- 2 tojás
- 6 evőkanál önserkentő liszt
- 6 evőkanál zsemlemorzsa
- só és bors ízlés szerint
- olívaolaj a sütőforma kenéséhez
Eljárás
A karfiolt először mossuk meg, majd daraboljuk rózsáira. Győződjünk meg róla, hogy a rózsák nem túl nagyok. Tapasztalatom szerint, ha túl nagyok, akkor nehezebb őket megfelelően átsütni. Adagoljuk a rózsákat egy nagy tálba.
Keverjük össze a tojásokat, a lisztet és a zsemlemorzsát egy másik tálban. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Keverjük jól össze, hogy a karfiolt a kellő mértékben be tudjuk vonni vele.
Mártsuk be a karfiolrózsákat a tojásos-lisztes-zsemlemorzsás keverékbe, majd egy sütőforma be van olajjal megkenve, közvetlenül abba a formába helyezzük őket.
Előmelegített sütőben, 200 Celsius-fokon süssük 15-20 percig, vagy amíg a panír aranybarnára nem válik.