HIRDETŐ
Forrás: CristianSabau from Getty Images
Rántott spárga
A rántott spárga remek fogás, melyet előételként vagy tálalhatunk a körettel. A ropogós panírral bevonatolt spárga a tartármártással nagyszerű ízkombinációt ad.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Főzéshez
- 400 g Spárga
- 1 csipet só
Rántáshoz
- 100 g liszt
- 2 ks tojás
- 200 g zsemlemorzsa
- 1⁄2 l olaj
Tálaláshoz
- 1 adag tartármártás
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A spárgát előkészítjük. Vágjuk le a végét, és ha szükséges, pucoljuk meg. Forró, sós vízben főzzük 3-4 percig, majd jeges vízben hűtsük le.
2. Lépés
A spárgákat szárazra töröljük, majd lisztben megforgatjuk. Ezután tojásba mártjuk és zsemlemorzsába forgatjuk.
3. Lépés
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a spárgákat aranybarnára sütjük. Szűrőpapírra szedjük, hogy felesleges olaj eltávolítsuk.
4. Lépés
Tálaljuk a rántott spárgát tartármártással.