HIRDETŐ

Forrás: freepik

Rántott Velő

Személyes tapasztalatom szerint, a ranélt velő elkészítése nem igényel nagy főzőtudományt, de a hozzávalók megfelelő minősége és előkészítése nagyon fontos a finom végeredmény érdekében.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 darab marhavelő Hozzáadott
  • liszt Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • zsemlemorzsa Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Ajánlott mélyhűtött velőt vásárolni, hiszen könnyebb vele dolgozni, de ha frisset szerzünk be, azt be kell fagyasztani, mert könnyebb úgy megtisztítani a vérrögöktől és az idegtől.

2. Lépés

A fagyasztott velőt vágjuk 2-3 cm vastag szeletekre. A szeleteket mélyhűtőbe tesszük percekre, és ezután könnyen megtisztíthatók a véraláfutástól.

3. Lépés

A megtisztított velőszeleteket lisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba és végül zsemlemorzsába.

4. Lépés

Figyelem! Vigyázni kell, hogy a morzsa alaposan tapadjon a velőhöz, és egyenletes legyen a bevonat. Ez nagyon fontos a velő védelme érdekében a sütéskor.

5. Lépés

A bepanírozott szeleteket forró olajban nagyon rövid ideig sütjük, mert a velő gyorsan olvad. 1-2 perc elég egyik-oldalán a szeleteknek. Mivel a velő gyorsan elkészül, egy jó alternatíva lehet a sütőben történő elkészítés is, ha nagyobb mennyiséget szeretnénk egyszerre készíteni.

6. Lépés

Az elkészült szeleteket papírtörlőn lecsepegtetjük, ezután sóval, borssal ízesítjük.

7. Lépés

Fűszerezési javaslat: lehetőleg frissen őrölt borssal ízesítsük

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek