HIRDETŐ

Forrás: freepik

Rántott Velő

Személyes tapasztalatom szerint, a ranélt velő elkészítése nem igényel nagy főzőtudományt, de a hozzávalók megfelelő minősége és előkészítése nagyon fontos a finom végeredmény érdekében.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 darab marhavelő Hozzáadott
  • liszt Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • zsemlemorzsa Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Ajánlott mélyhűtött velőt vásárolni, hiszen könnyebb vele dolgozni, de ha frisset szerzünk be, azt be kell fagyasztani, mert könnyebb úgy megtisztítani a vérrögöktől és az idegtől.

2. Lépés

A fagyasztott velőt vágjuk 2-3 cm vastag szeletekre. A szeleteket mélyhűtőbe tesszük percekre, és ezután könnyen megtisztíthatók a véraláfutástól.

3. Lépés

A megtisztított velőszeleteket lisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba és végül zsemlemorzsába.

4. Lépés

Figyelem! Vigyázni kell, hogy a morzsa alaposan tapadjon a velőhöz, és egyenletes legyen a bevonat. Ez nagyon fontos a velő védelme érdekében a sütéskor.

5. Lépés

A bepanírozott szeleteket forró olajban nagyon rövid ideig sütjük, mert a velő gyorsan olvad. 1-2 perc elég egyik-oldalán a szeleteknek. Mivel a velő gyorsan elkészül, egy jó alternatíva lehet a sütőben történő elkészítés is, ha nagyobb mennyiséget szeretnénk egyszerre készíteni.

6. Lépés

Az elkészült szeleteket papírtörlőn lecsepegtetjük, ezután sóval, borssal ízesítjük.

7. Lépés

Fűszerezési javaslat: lehetőleg frissen őrölt borssal ízesítsük

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új