HIRDETŐ
Forrás: VW84 from Getty Images Pro
Rebarbaraszósz
A rebarbaraszósz hagyományos, magyaros édesség, amely nyári hónapokban kiemelkedik a friss rebarbara tartalmának köszönhetően. Ezt a finom szószt felhasználhatjuk süteményeken, de önmagában is nagyon ízletes.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g rebarbara
- 150 g cukor
- 1 ks citrom
- 1⁄2 teáskanál vaníliaaroma
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A rebarbara megmosása és felvágása
2. Lépés
A felvágott rebarbara, cukor, citromlé és vaníliaaroma összekeverése egy nagy fazékban
3. Lépés
A keverék lassú tűzön történő főzése, amíg a rebarbara megpuhul
4. Lépés
A szósz lehűlése és tálalása