HIRDETŐ
Forrás: Mykola Lunov from Canva
Reszelt alma télire, egyszerű módszer az alma tartósítására
A reszelt alma télire egy egyszerű, de gyakran elfeledett módszer az alma tartósítására. Az eljárás során az almákat letisztítjuk, lereszeljük, majd helyesen elraktározzuk a télre. Tökéletes hozzávaló lesz a téli hónapokban a süteményekhez, levesekhez, vagy akár csak egy gyors reggelihez is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
5
- 5 kg alma
- 2 evőkanál citromsav
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Mossuk meg az almákat, majd töröljük szárazra.
2. Lépés
Az almákat héjastól lereszeljük, de az alma magházát kihagyjuk.
3. Lépés
Ha felhasználás előtt hosszabb ideig szeretnénk tárolni, adjunk hozzá és keverjünk el 1-2 evőkanál citromsavat az almában, hogy a reszelt alma színe élénkebb maradjon.
4. Lépés
Helyezzük a reszelt almát steril befőttesüvegekbe, majd csavarjuk le rendesen őket.
5. Lépés
Tároljuk hűvös helyen, és használjunk fel télen.