HIRDETŐ

Forrás: Mykola Lunov from Canva

Reszelt alma télire, egyszerű módszer az alma tartósítására

A reszelt alma télire egy egyszerű, de gyakran elfeledett módszer az alma tartósítására. Az eljárás során az almákat letisztítjuk, lereszeljük, majd helyesen elraktározzuk a télre. Tökéletes hozzávaló lesz a téli hónapokban a süteményekhez, levesekhez, vagy akár csak egy gyors reggelihez is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 5 kg alma Hozzáadott
  • 2 evőkanál citromsav Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mossuk meg az almákat, majd töröljük szárazra.

2. Lépés

Az almákat héjastól lereszeljük, de az alma magházát kihagyjuk.

3. Lépés

Ha felhasználás előtt hosszabb ideig szeretnénk tárolni, adjunk hozzá és keverjünk el 1-2 evőkanál citromsavat az almában, hogy a reszelt alma színe élénkebb maradjon.

4. Lépés

Helyezzük a reszelt almát steril befőttesüvegekbe, majd csavarjuk le rendesen őket.

5. Lépés

Tároljuk hűvös helyen, és használjunk fel télen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új