HIRDETŐ

Forrás: FB: Proformabooks Getty Images

Rigó Jancsi torta egyszerűen

Ez a recept gyors és egyszerű módja a hagyományos magyar Rigó Jancsi torta elkészítésének. Finom, csokoládés, és minden alkalomra tökéletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Piskóta

  • 6 darab tojás Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 75 g liszt Hozzáadott
  • 25 g kakópor Hozzáadott

Krém

  • 6 darab tojás sárgája Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 70 g búzadara Hozzáadott
  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott

Máz

  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 100 ml Tejszín Hozzáadott
  • 30 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A piskótához először a tojásokat verjük habosra a cukorral, majd óvatosan adjuk hozzá a lisztet és a kakaót.

2. Lépés

A kapott masszát sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, és 180 fokon 15 percig sütjük.

3. Lépés

A krémhez a tojások sárgáját kezdjük habosra verni a cukorral, majd a tejet a búzadarával és a csokoládéval felforraljuk, majd összekeverjük a tojásos masszával.

4. Lépés

A kihűlt piskótát kettévágjuk, megkenjük krémmel és hűtőbe tesszük dermedni.

5. Lépés

A cukormázhoz a csokoládét a tejszínnel és a vajjal felolvasztjuk, majd a már megdermedt tejszínre öntjük.

6. Lépés

Végül a tortát visszatesszük a hűtőbe, hogy még 1-2 órára dermedjen. Tálalás előtt szeleteljük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új