HIRDETŐ
Rizskása

Rizskása

Régi recept szerinti rizskása a lányomnak, Svetlánának. Ha ebédre hívom, hogy rizskását akarok sütni... azt szólja: "A rizskásával mindig rávehető vagyok". 😁

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 110 g vaj Hozzáadott
  • 130 g cukor Hozzáadott
  • 200 g Rizs Hozzáadott
  • 3 db tojás Hozzáadott
  • gyümölcs ízlés szerint Hozzáadott
  • citromhéj Hozzáadott
  • vanília Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A forró tejbe tesszük az 50g vajat, 50g cukrot és áttisztított megmosott rizst, amit megfőzünk, amíg puhává válik. Hagyjuk kihűlni.

Rizskása - előkészítő lépés 1
2. Lépés

A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjékből kemény habot verünk.

Rizskása - előkészítő lépés 1
3. Lépés

Elterítjük a margarint a cukorral és a tojássárgájával, hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliát (vagy vaníliacukrot).

Rizskása - előkészítő lépés 1
4. Lépés

A keverékhez hozzáadjuk a lehűlt rizskását és a fehérje habot.

Rizskása - előkészítő lépés 1
5. Lépés

A formát kivajazzuk és megtöltjük a kelt tészta felével, amit gyümölccsel rakunk meg. Én konzerv őszibarackot, sárgabarackot, szilvát, cseresznyét vagy 3 friss almát adok hozzá, esetleg más friss gyümölccsel.

Rizskása - előkészítő lépés 1
6. Lépés

A másik felével lefedjük, lefedjük a formát, és az élesztőt körülbelül 160 fokon sütjük körülbelül egy órán keresztül.

Rizskása - előkészítő lépés 1
7. Lépés

A rizspudingot leöntött szósszal szolgáljuk fel, befőtt áfonyával. Jó étvágyat! 😋

Rizskása - előkészítő lépés 1

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek