:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/mdVF-xD8tgAdjlUZZdFI/f3edc43c06ffdf31254f61991f3916.jpeg)
Rizskása
Régi recept szerinti rizskása a lányomnak, Svetlánának. Ha ebédre hívom, hogy rizskását akarok sütni... azt szólja: "A rizskásával mindig rávehető vagyok". 😁
Hozzávalók
- 500 ml tej
- 110 g vaj
- 130 g cukor
- 200 g Rizs
- 3 db tojás
- gyümölcs ízlés szerint
- citromhéj
- vanília
Eljárás
A forró tejbe tesszük az 50g vajat, 50g cukrot és áttisztított megmosott rizst, amit megfőzünk, amíg puhává válik. Hagyjuk kihűlni.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/mdVF-xD8tgAdjlUZZdFI/6473a2f4dca126b5d11f5ffed5ae70.jpeg)
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjékből kemény habot verünk.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/mdVF-xD8tgAdjlUZZdFI/fba3f95edeb63c3336c066bcec3a04.jpeg)
Elterítjük a margarint a cukorral és a tojássárgájával, hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliát (vagy vaníliacukrot).
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/mdVF-xD8tgAdjlUZZdFI/eb6e92a13571566b6e9935cb2ac5f1.jpeg)
A keverékhez hozzáadjuk a lehűlt rizskását és a fehérje habot.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/mdVF-xD8tgAdjlUZZdFI/bc58519029c6afcd5cc0fcd244e2df.jpeg)
A formát kivajazzuk és megtöltjük a kelt tészta felével, amit gyümölccsel rakunk meg. Én konzerv őszibarackot, sárgabarackot, szilvát, cseresznyét vagy 3 friss almát adok hozzá, esetleg más friss gyümölccsel.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/mdVF-xD8tgAdjlUZZdFI/7792a6f74f11514cd1dd514146c953.jpeg)
A másik felével lefedjük, lefedjük a formát, és az élesztőt körülbelül 160 fokon sütjük körülbelül egy órán keresztül.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/mdVF-xD8tgAdjlUZZdFI/5592f5a83b4383aa83b6e3e081e135.jpeg)
A rizspudingot leöntött szósszal szolgáljuk fel, befőtt áfonyával. Jó étvágyat! 😋
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/mdVF-xD8tgAdjlUZZdFI/3e1662d288beeee87c2ae20c655418.jpeg)