HIRDETŐ
Forrás: Canva
Ropogós hájas tészta
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 40 dkg sertésháj hártyázott
- átdarált
- 100 dkg finomliszt
- 11⁄2 ks tojás
- 3 tk só
- 11⁄2 ek cukor
- 3.8 dl tej szükség szerint
- 41⁄2 dkg friss élesztő
- 3 ek porcukor ízlés szerint a szóráshoz
- 30 dkg szilvalekvár vagy baracklekvár ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Elkeverjük a sót és a cukrot a lisztben, majd belemorzsoljuk a hájat.
2. Lépés
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. A tojással, valamint annyi tejjel, hogy könnyen tudjunk gyúrni, tésztát készítünk. Túl lágy se legyen!
3. Lépés
A tésztát langyos helyen megkelesztjük, majd kb. fél centi vastagságúra kisodorjuk, és négyszögeket vagy téglalapokat vágunk belőle. Közepükre lekvárt rakunk, és sarkosan vagy simán félbehajtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
4. Lépés
Előmelegített sütőben 200 °c-on aranyszínűre sütjük, majd megforgatjuk vaníliás cukorral ízesített porcukorban.