HIRDETŐ

Forrás: Canva

Ropogós hájas tészta

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 40 dkg sertésháj hártyázott Hozzáadott
  • átdarált Hozzáadott
  • 100 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 112 ks tojás Hozzáadott
  • 3 tk Hozzáadott
  • 112 ek cukor Hozzáadott
  • 3.8 dl tej szükség szerint Hozzáadott
  • 412 dkg friss élesztő Hozzáadott
  • 3 ek porcukor ízlés szerint a szóráshoz Hozzáadott
  • 30 dkg szilvalekvár vagy baracklekvár ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Elkeverjük a sót és a cukrot a lisztben, majd belemorzsoljuk a hájat.

2. Lépés

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. A tojással, valamint annyi tejjel, hogy könnyen tudjunk gyúrni, tésztát készítünk. Túl lágy se legyen!

3. Lépés

A tésztát langyos helyen megkelesztjük, majd kb. fél centi vastagságúra kisodorjuk, és négyszögeket vagy téglalapokat vágunk belőle. Közepükre lekvárt rakunk, és sarkosan vagy simán félbehajtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

4. Lépés

Előmelegített sütőben 200 °c-on aranyszínűre sütjük, majd megforgatjuk vaníliás cukorral ízesített porcukorban.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új