HIRDETŐ

Ropogós Ribizlis Sütemény

A Ribizlis Sütemény egy hagyományos magyar édesség mely friss ribizlivel és ropogós tésztával készül. Ideális választás nyári időszakban, amikor a piros, édes ribizlik az egész kertet ellepik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 150 g hideg vaj Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 500 g friss ribizli Hozzáadott
  • 100 g kristálycukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál darált mandula Hozzáadott
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa Hozzáadott
  • vaníliás cukor a szóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először készítsük el a tésztát. A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a hideg vajat kis kockákra vágva. Kézzel morzsoljuk össze a vajat a liszttel, amíg morzsás állagú lesz.

2. Lépés

Adjuk hozzá a porcukrot, a tojást és a csipet sót. Gyúrjuk össze az egészet, homogén tésztát kapunk.

3. Lépés

A tésztát osszuk két egyenlő részre, majd formázzunk belőle két lapot. Tekercseljük folpackba és tegyük hűtőbe legalább fél órára.

4. Lépés

Közben mossuk meg és szárítsuk meg a ribizlit. Tegyük egy tálba, majd szórjuk rá a kristálycukrot és keverjük össze.

5. Lépés

Készítsünk egy 22 cm-es tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral. Osszuk el a tészta egyik felét a tortaformában úgy, hogy a tészta a forma alját és oldalát is befedje. Ha szükséges, nyújtsunk belőle a tortaforma oldalához extra tésztát.

6. Lépés

Szórjuk meg a zabpehellyel vagy a darált mandulával a tortaalapot, majd rázzuk rá a zsemlemorzsát, hogy megőrizze a ropogós állagát.

7. Lépés

Tegyük a cukrozott ribizlit az előkészített formába, majd borítsuk rá a tészta másik felét, amit előzőleg ki tudtunk nyújtani.

8. Lépés

Villával szurkáljuk meg a tészta tetejét néhány helyen, majd szórjuk meg vaníliás cukorral.

9. Lépés

Előmelegített sütőben süssük 180 fokon kb. 40-45 percig, amíg a tészta szép aranybarna lesz.

10. Lépés

Hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új