HIRDETŐ

Forrás: RitaE for Pixabay

Ropogósra sült csirkecombok a sütőben

A ropogósra sült csirkecombok receptje az egyik kedvencem egy hangulatos hétvégi étkezéshez. A csirkecombok kívül ropogósak, belül pedig puhák és szaftosak, egyszerűen ellenállhatatlanok. A receptemben használt fűszerekkel a csirkének mindig aromás, erős, de nem túl erős íze van.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Csirkecombok Hozzáadott
  • 2 Tablespoon olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 12 Teáskanál bors Hozzáadott
  • 12 Teáskanál Paprika Hozzáadott
  • 12 Teáskanál fokhagymapor Hozzáadott
  • 1 kis Gally friss rozmaring Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A csirkecomb recept elkészítéséhez melegítse elő a sütőt 200 fokra. Tapasztalatom szerint ez az ideális hőmérséklet ahhoz, hogy a csirke kívül ropogós, belül pedig még mindig szaftos maradjon.

2. Lépés

Amíg a sütő előmelegszik, kenje be a csirkecombokat olívaolajjal. Ez biztosítja, hogy a fűszerek jobban tapadjanak a húshoz, és az ugyanakkor szaftosabb marad.

3. Lépés

Keverje össze a sót, a borsot, a paprikát és a fokhagymaport egy kis tálban, és dörzsölje be egyenletesen a csirkecombokat.

4. Lépés

Helyezze a csirkecombokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és tegye rá a rozmaringágat. A rozmaring a sütés során átadja az aromáját a csirkecomboknak, és extra ízjegyet ad nekik.

5. Lépés

Helyezze a tepsit az előmelegített sütőbe, és süsse a csirkecombokat körülbelül 45-50 percig. Időnként forgassa meg a csirkecombokat, hogy egyenletesen barnuljanak. A pontos sütési idő sütőtől függően változhat, ezért azt javaslom, hogy a sütési idő vége felé ellenőrizze a húst, hogy biztosan ne legyen száraz.

6. Lépés

A sütési idő letelte után tálalás előtt hagyja a csirkecombokat egy kicsit pihenni. Így a húsban marad a szaft, és szaftos marad.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új