Forrás: RitaE for Pixabay
Ropogósra sült csirkecombok a sütőben
A ropogósra sült csirkecombok receptje az egyik kedvencem egy hangulatos hétvégi étkezéshez. A csirkecombok kívül ropogósak, belül pedig puhák és szaftosak, egyszerűen ellenállhatatlanok. A receptemben használt fűszerekkel a csirkének mindig aromás, erős, de nem túl erős íze van.
Hozzávalók
- 4 Csirkecombok
- 2 Tablespoon olívaolaj
- 1 Teáskanál só
- 1⁄2 Teáskanál bors
- 1⁄2 Teáskanál Paprika
- 1⁄2 Teáskanál fokhagymapor
- 1 kis Gally friss rozmaring
Eljárás
A csirkecomb recept elkészítéséhez melegítse elő a sütőt 200 fokra. Tapasztalatom szerint ez az ideális hőmérséklet ahhoz, hogy a csirke kívül ropogós, belül pedig még mindig szaftos maradjon.
Amíg a sütő előmelegszik, kenje be a csirkecombokat olívaolajjal. Ez biztosítja, hogy a fűszerek jobban tapadjanak a húshoz, és az ugyanakkor szaftosabb marad.
Keverje össze a sót, a borsot, a paprikát és a fokhagymaport egy kis tálban, és dörzsölje be egyenletesen a csirkecombokat.
Helyezze a csirkecombokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és tegye rá a rozmaringágat. A rozmaring a sütés során átadja az aromáját a csirkecomboknak, és extra ízjegyet ad nekik.
Helyezze a tepsit az előmelegített sütőbe, és süsse a csirkecombokat körülbelül 45-50 percig. Időnként forgassa meg a csirkecombokat, hogy egyenletesen barnuljanak. A pontos sütési idő sütőtől függően változhat, ezért azt javaslom, hogy a sütési idő vége felé ellenőrizze a húst, hogy biztosan ne legyen száraz.
A sütési idő letelte után tálalás előtt hagyja a csirkecombokat egy kicsit pihenni. Így a húsban marad a szaft, és szaftos marad.