HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Rostos Gyümölcslé Készítése Házilag

Hűsítő, egészséges és rostban gazdag házi gyümölcslé receptje. Ideális a meleg nyári napokon, hozzáadott cukor és mesterséges anyagok nélkül. Finomabb, mint a bolti gyümölcslé, és tudod, hogy mi van benne.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg friss gyümölcs (pl. alma, körte szőlő málna eper Hozzáadott
  • kiválasztásod szerint) Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál méz vagy agave szirup (opcionális) Hozzáadott
  • friss citromlé ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Az alaposan megmosott gyümölcsöket vágd apró darabokra.

2. Lépés

Tedd egy nagy fazékba, öntsd fel a vízzel, és főzd lassú tűzön kb. 20 percig.

3. Lépés

Ha a gyümölcsök megpuhultak, zúzd össze őket egy krumplinyomóval vagy turmixold le.

4. Lépés

Szűrd át a levet egy finom szűrőn vagy gézen, hogy a rostok a lében maradjanak. Ha szükséges, add hozzá a mézet vagy agave szirupt, és a friss citromlevet, hogy megőrizze a színét és élénkítse az ízét.

5. Lépés

Hűtsd le, majd töltsd üvegekbe, és tárold hűtőben. Jól behűtve fogyaszd!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek