HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Rostos Gyümölcslé Készítése Házilag

Hűsítő, egészséges és rostban gazdag házi gyümölcslé receptje. Ideális a meleg nyári napokon, hozzáadott cukor és mesterséges anyagok nélkül. Finomabb, mint a bolti gyümölcslé, és tudod, hogy mi van benne.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg friss gyümölcs (pl. alma, körte szőlő málna eper Hozzáadott
  • kiválasztásod szerint) Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál méz vagy agave szirup (opcionális) Hozzáadott
  • friss citromlé ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Az alaposan megmosott gyümölcsöket vágd apró darabokra.

2. Lépés

Tedd egy nagy fazékba, öntsd fel a vízzel, és főzd lassú tűzön kb. 20 percig.

3. Lépés

Ha a gyümölcsök megpuhultak, zúzd össze őket egy krumplinyomóval vagy turmixold le.

4. Lépés

Szűrd át a levet egy finom szűrőn vagy gézen, hogy a rostok a lében maradjanak. Ha szükséges, add hozzá a mézet vagy agave szirupt, és a friss citromlevet, hogy megőrizze a színét és élénkítse az ízét.

5. Lépés

Hűtsd le, majd töltsd üvegekbe, és tárold hűtőben. Jól behűtve fogyaszd!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új