HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/g0-syWDSE2AkSbS0bLhS/7a3fcccd3e694553d10c7a41f2899a.jpeg)
Forrás: Pixabay
Rostos Gyümölcslé Készítése Házilag
Hűsítő, egészséges és rostban gazdag házi gyümölcslé receptje. Ideális a meleg nyári napokon, hozzáadott cukor és mesterséges anyagok nélkül. Finomabb, mint a bolti gyümölcslé, és tudod, hogy mi van benne.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 1 kg friss gyümölcs (pl. alma, körte szőlő málna eper
- kiválasztásod szerint)
- 1 l víz
- 2 evőkanál méz vagy agave szirup (opcionális)
- friss citromlé ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Az alaposan megmosott gyümölcsöket vágd apró darabokra.
2. Lépés
Tedd egy nagy fazékba, öntsd fel a vízzel, és főzd lassú tűzön kb. 20 percig.
3. Lépés
Ha a gyümölcsök megpuhultak, zúzd össze őket egy krumplinyomóval vagy turmixold le.
4. Lépés
Szűrd át a levet egy finom szűrőn vagy gézen, hogy a rostok a lében maradjanak. Ha szükséges, add hozzá a mézet vagy agave szirupt, és a friss citromlevet, hogy megőrizze a színét és élénkítse az ízét.
5. Lépés
Hűtsd le, majd töltsd üvegekbe, és tárold hűtőben. Jól behűtve fogyaszd!