Forrás: Youtube
Rozmaringos bárányragu
Húsvéti ütős ragu, aminél garantált a siker.
Hozzávalók
- 1 kg báránycomb
- 3 ek olaj
- só bors
- 1 tk paradicsompüré
- 1 Fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ág tekercsek
- 2 ks babérlevél
- 1 ks citromlé
- 100 ml száraz fehérbor
- 200 ml víz
- 2 Szál sárgarépa
- 1 ek liszt
- 200 g zöldborsó
Eljárás
A húst nagyobb kockákra vágjuk, majd forró serpenyőben a felforrósított olajon piros kérget pirítunk rá. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, amit barnulásig pirítunk.
Ezután jöhet a finomra vágott hagyma, és a vékonyan szeletelt fokhagyma is hozzá. A rozmaring leveleit finomra vágjuk, majd ezt is hozzáadjuk a raguhoz, a babérlevéllel és a reszelt citromhéjjal együtt.
Felöntjük a fehérborral, és ugyanennyi vízzel, majd lefedjük, és elkezdjük párolni.
Ha a raguban a hús már félig megpuhult, jöhet hozzá a karikákra vágott répa, kevés liszt, még egy nagy csipet só, felöntjük megint 100 ml vízzel, majd lefedve addig pároljuk, míg a hús teljesen megpuhul.
Ha a hús puha, hozzáadjuk a zöldborsót, kivesszük a babérleveleket, majd két kanál segítségével nagy galuskákat szaggatunk a ragu tetejére a tésztából, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük az ételt, 40 percre, hogy a cobblerek szépen megsüljenek a tetején.