HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Rozmaringos bárányragu

Húsvéti ütős ragu, aminél garantált a siker.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg báránycomb Hozzáadott
  • 3 ek olaj Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
  • 1 tk paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ág tekercsek Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 ks citromlé Hozzáadott
  • 100 ml száraz fehérbor Hozzáadott
  • 200 ml víz Hozzáadott
  • 2 Szál sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ek liszt Hozzáadott
  • 200 g zöldborsó Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A húst nagyobb kockákra vágjuk, majd forró serpenyőben a felforrósított olajon piros kérget pirítunk rá. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, amit barnulásig pirítunk.

2. Lépés

Ezután jöhet a finomra vágott hagyma, és a vékonyan szeletelt fokhagyma is hozzá. A rozmaring leveleit finomra vágjuk, majd ezt is hozzáadjuk a raguhoz, a babérlevéllel és a reszelt citromhéjjal együtt.

3. Lépés

Felöntjük a fehérborral, és ugyanennyi vízzel, majd lefedjük, és elkezdjük párolni.

4. Lépés

Ha a raguban a hús már félig megpuhult, jöhet hozzá a karikákra vágott répa, kevés liszt, még egy nagy csipet só, felöntjük megint 100 ml vízzel, majd lefedve addig pároljuk, míg a hús teljesen megpuhul.

5. Lépés

Ha a hús puha, hozzáadjuk a zöldborsót, kivesszük a babérleveleket, majd két kanál segítségével nagy galuskákat szaggatunk a ragu tetejére a tésztából, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük az ételt, 40 percre, hogy a cobblerek szépen megsüljenek a tetején.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új