HIRDETŐ

Forrás: Cachaco via Adobe Stock

Rózsakáposzta-főzelék

Egy melegítő és tápláló rózsakáposzta-főzelék, amely tökéletes a hideg téli napokra. Ez a főzelék egy egyszerű étel, amely friss rózsakáposztát, burgonyát és kockázott sonkát tartalmaz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g kelbimbó Hozzáadott
  • 300 g Burgonya Hozzáadott
  • 200 g Kockázott sonka Hozzáadott
  • 1 Darab hagyma Hozzáadott
  • 2 Kanál olívaolaj Hozzáadott
  • 112 l csirkeleves Hozzáadott
  • 12 Teáskanál őrölt szerecsendió Hozzáadott
  • 2 Csokor Kakukkfű Hozzáadott
  • 1 Pinch só és bors Hozzáadott
  • 1 középső sárgarépa Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

1. A kelbimbó főzelékhez először készítse elő a kelbimbót és a krumplit: Tisztítsa meg a kelbimbót és vágja félbe. Hámozza meg a krumplit és a répát, majd vágja apró kockákra.

2. Lépés

2. Hagyma és sonka pirítása: Hámozd meg a hagymát és vágd apró kockákra. Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábosban, és pirítsd meg benne a hagymakockákat és a sonkát.

3. Lépés

3. Zöldségek hozzáadása: Adjuk hozzá a brüsszeli kelbimbót, sárgarépát és a krumplit az edényhez, és pirítsuk meg rövid ideig.

4. Lépés

4. Felöntjük alaplével: Az alaplevet beleöntjük a fazékba és felforraljuk. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a szerecsendiót, majd sózzuk és borsozzuk.

5. Lépés

5. Hagyja forrni: Főzze a főzeléket körülbelül 30 percig, mígnem a kelbimbó és a krumpli megpuhul.

6. Lépés

6. Szervírozás: Ízesítse meg a kelbimbó levest, és szükség esetén fűszerezze tovább. Melegen szolgálja fel és élvezze.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új