Forrás: Cachaco via Adobe Stock
Rózsakáposzta-főzelék
Egy melegítő és tápláló rózsakáposzta-főzelék, amely tökéletes a hideg téli napokra. Ez a főzelék egy egyszerű étel, amely friss rózsakáposztát, burgonyát és kockázott sonkát tartalmaz.
Hozzávalók
- 500 g kelbimbó
- 300 g Burgonya
- 200 g Kockázott sonka
- 1 Darab hagyma
- 2 Kanál olívaolaj
- 11⁄2 l csirkeleves
- 1⁄2 Teáskanál őrölt szerecsendió
- 2 Csokor Kakukkfű
- 1 Pinch só és bors
- 1 középső sárgarépa
Eljárás
1. A kelbimbó főzelékhez először készítse elő a kelbimbót és a krumplit: Tisztítsa meg a kelbimbót és vágja félbe. Hámozza meg a krumplit és a répát, majd vágja apró kockákra.
2. Hagyma és sonka pirítása: Hámozd meg a hagymát és vágd apró kockákra. Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábosban, és pirítsd meg benne a hagymakockákat és a sonkát.
3. Zöldségek hozzáadása: Adjuk hozzá a brüsszeli kelbimbót, sárgarépát és a krumplit az edényhez, és pirítsuk meg rövid ideig.
4. Felöntjük alaplével: Az alaplevet beleöntjük a fazékba és felforraljuk. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a szerecsendiót, majd sózzuk és borsozzuk.
5. Hagyja forrni: Főzze a főzeléket körülbelül 30 percig, mígnem a kelbimbó és a krumpli megpuhul.
6. Szervírozás: Ízesítse meg a kelbimbó levest, és szükség esetén fűszerezze tovább. Melegen szolgálja fel és élvezze.