HIRDETŐ

Forrás: Cachaco via Adobe Stock

Rózsakáposzta-főzelék

Egy melegítő és tápláló rózsakáposzta-főzelék, amely tökéletes a hideg téli napokra. Ez a főzelék egy egyszerű étel, amely friss rózsakáposztát, burgonyát és kockázott sonkát tartalmaz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g kelbimbó Hozzáadott
  • 300 g Burgonya Hozzáadott
  • 200 g Kockázott sonka Hozzáadott
  • 1 Darab hagyma Hozzáadott
  • 2 Kanál olívaolaj Hozzáadott
  • 112 l csirkeleves Hozzáadott
  • 12 Teáskanál őrölt szerecsendió Hozzáadott
  • 2 Csokor Kakukkfű Hozzáadott
  • 1 Pinch só és bors Hozzáadott
  • 1 középső sárgarépa Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

1. A kelbimbó főzelékhez először készítse elő a kelbimbót és a krumplit: Tisztítsa meg a kelbimbót és vágja félbe. Hámozza meg a krumplit és a répát, majd vágja apró kockákra.

2. Lépés

2. Hagyma és sonka pirítása: Hámozd meg a hagymát és vágd apró kockákra. Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábosban, és pirítsd meg benne a hagymakockákat és a sonkát.

3. Lépés

3. Zöldségek hozzáadása: Adjuk hozzá a brüsszeli kelbimbót, sárgarépát és a krumplit az edényhez, és pirítsuk meg rövid ideig.

4. Lépés

4. Felöntjük alaplével: Az alaplevet beleöntjük a fazékba és felforraljuk. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a szerecsendiót, majd sózzuk és borsozzuk.

5. Lépés

5. Hagyja forrni: Főzze a főzeléket körülbelül 30 percig, mígnem a kelbimbó és a krumpli megpuhul.

6. Lépés

6. Szervírozás: Ízesítse meg a kelbimbó levest, és szükség esetén fűszerezze tovább. Melegen szolgálja fel és élvezze.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek