HIRDETŐ

Forrás: https://unsplash.com/s/photos/cherry-sauce

Rubin vörös meggyszósz

A meggyesszósz édes és savanyú íze miatt ideális kísérője lehet a húsételeknek, de akár sütemények is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g meggy Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Keményítő Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • fél teáskanál fahéj Hozzáadott
  • pici só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

19 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a meggyeket, magozzuk ki és vágjuk apróra. Ha befőttmeggyet használunk, öntsük le a levét, és a magokat eltávolítva vágjuk apróra.

2. Lépés

Keverjük össze a cukrot, a keményítőt, a citromlevet, a fahéjat és a sót.

3. Lépés

Tegyük a keveréket egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a meggyes hőfokon melegítsük 5-10 percig, amíg a meggyek ki nem eresztik a levüket, és besűrűsödik a szósz.

4. Lépés

Hagyjuk kihűlni, majd már tálalhatjuk is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek