HIRDETŐ

Forrás: https://unsplash.com/s/photos/cherry-sauce

Rubin vörös meggyszósz

A meggyesszósz édes és savanyú íze miatt ideális kísérője lehet a húsételeknek, de akár sütemények is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g meggy Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Keményítő Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • fél teáskanál fahéj Hozzáadott
  • pici só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

19 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a meggyeket, magozzuk ki és vágjuk apróra. Ha befőttmeggyet használunk, öntsük le a levét, és a magokat eltávolítva vágjuk apróra.

2. Lépés

Keverjük össze a cukrot, a keményítőt, a citromlevet, a fahéjat és a sót.

3. Lépés

Tegyük a keveréket egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a meggyes hőfokon melegítsük 5-10 percig, amíg a meggyek ki nem eresztik a levüket, és besűrűsödik a szósz.

4. Lépés

Hagyjuk kihűlni, majd már tálalhatjuk is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új