HIRDETŐ
Forrás: https://unsplash.com/s/photos/cherry-sauce
Rubin vörös meggyszósz
A meggyesszósz édes és savanyú íze miatt ideális kísérője lehet a húsételeknek, de akár sütemények is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g meggy
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál Keményítő
- 1 evőkanál citromlé
- fél teáskanál fahéj
- pici só
HIRDETŐ
Eljárás
19 perc.
1. Lépés
Mossuk meg a meggyeket, magozzuk ki és vágjuk apróra. Ha befőttmeggyet használunk, öntsük le a levét, és a magokat eltávolítva vágjuk apróra.
2. Lépés
Keverjük össze a cukrot, a keményítőt, a citromlevet, a fahéjat és a sót.
3. Lépés
Tegyük a keveréket egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a meggyes hőfokon melegítsük 5-10 percig, amíg a meggyek ki nem eresztik a levüket, és besűrűsödik a szósz.
4. Lépés
Hagyjuk kihűlni, majd már tálalhatjuk is.