HIRDETŐ

Forrás: olgabombologna via 123RF

Saint Honore francia desszert choux tészta

Ez a Saint Honore recept némi időt és türelmet igényel, de az eredmény teljesen megéri. Minden lakoma megkoronázása, minden kávészünet fénypontja. A vaníliakrémmel töltött choux tészta desszert eredetileg a francia konyhából származik. A vanília finom íze, a karamellmártás édessége és a tészta könnyű ropogása egyszerűen ellenállhatatlanná teszi ezt a desszertet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A choux tésztához:

  • 125 ml víz Hozzáadott
  • 60 g vaj Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 75 g liszt Hozzáadott
  • 3 Tojás Hozzáadott

A leveles tésztához:

  • 125 g liszt Hozzáadott
  • 60 g vaj Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 60 ml víz Hozzáadott

A krémhez:

  • 3 sárgája Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 25 g liszt Hozzáadott
  • 12 l tej Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd Hozzáadott

A karamellmártáshoz:

  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 50 ml víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A Saint Honore recept sütéséhez kezdjük a choux tésztával. Forraljuk fel a vizet, a vajat és a sót egy serpenyőben. Ezután adjuk hozzá a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg egy csomó tésztát nem kapunk. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és egyenként keverjük bele a tojásokat. A keverékből köröket szaggatunk sütőpapírra.

2. Lépés

A leveles tésztához a lisztet, a vajat, a sót és a vizet sima tésztává gyúrjuk, és szintén köröket formálunk belőle. Ezeket helyezzük a tésztára. Ezután 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük a felfújtakat. Hagyja őket teljesen kihűlni.

3. Lépés

A krémhez a tojássárgáját és a cukrot verjük habosra. Keverjük bele a lisztet. Forraljuk fel a tejet a kikapart vaníliarúddal, és lassan adjuk a tojássárgás keverékhez. Melegítsünk újra mindent együtt, amíg a krém besűrűsödik. Ezután hagyjuk a krémet kihűlni.

4. Lépés

Készítsük el a karamellmártást úgy, hogy a cukrot és a vizet egy serpenyőben karamellizáljuk.

5. Lépés

Most kenje meg a kihűlt tésztaköröket a krémmel, és díszítse őket további tésztakarikákkal. Végül a Saint Honore tésztát megcsepegtetjük a karamellmártással. Tálalás előtt hagyjuk a karamellmártást jól megszáradni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek