HIRDETŐ

Forrás: olgabombologna via 123RF

Saint Honore francia desszert choux tészta

Ez a Saint Honore recept némi időt és türelmet igényel, de az eredmény teljesen megéri. Minden lakoma megkoronázása, minden kávészünet fénypontja. A vaníliakrémmel töltött choux tészta desszert eredetileg a francia konyhából származik. A vanília finom íze, a karamellmártás édessége és a tészta könnyű ropogása egyszerűen ellenállhatatlanná teszi ezt a desszertet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A choux tésztához:

  • 125 ml víz Hozzáadott
  • 60 g vaj Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 75 g liszt Hozzáadott
  • 3 Tojás Hozzáadott

A leveles tésztához:

  • 125 g liszt Hozzáadott
  • 60 g vaj Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 60 ml víz Hozzáadott

A krémhez:

  • 3 sárgája Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 25 g liszt Hozzáadott
  • 12 l tej Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd Hozzáadott

A karamellmártáshoz:

  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 50 ml víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A Saint Honore recept sütéséhez kezdjük a choux tésztával. Forraljuk fel a vizet, a vajat és a sót egy serpenyőben. Ezután adjuk hozzá a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg egy csomó tésztát nem kapunk. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és egyenként keverjük bele a tojásokat. A keverékből köröket szaggatunk sütőpapírra.

2. Lépés

A leveles tésztához a lisztet, a vajat, a sót és a vizet sima tésztává gyúrjuk, és szintén köröket formálunk belőle. Ezeket helyezzük a tésztára. Ezután 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük a felfújtakat. Hagyja őket teljesen kihűlni.

3. Lépés

A krémhez a tojássárgáját és a cukrot verjük habosra. Keverjük bele a lisztet. Forraljuk fel a tejet a kikapart vaníliarúddal, és lassan adjuk a tojássárgás keverékhez. Melegítsünk újra mindent együtt, amíg a krém besűrűsödik. Ezután hagyjuk a krémet kihűlni.

4. Lépés

Készítsük el a karamellmártást úgy, hogy a cukrot és a vizet egy serpenyőben karamellizáljuk.

5. Lépés

Most kenje meg a kihűlt tésztaköröket a krémmel, és díszítse őket további tésztakarikákkal. Végül a Saint Honore tésztát megcsepegtetjük a karamellmártással. Tálalás előtt hagyjuk a karamellmártást jól megszáradni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új