Forrás: FB: Varenie je radosť.
Sajt tekercs
Egyszerű sajt tekercs, ami előételként, vagy főétel mellé mártogatós szószként is tökéletes.
Hozzávalók
Rolodex:
- 400 g Kemény sajt
- 100 g sonka
Töltelék:
- 125 g vaj
- 2 db olvasztott sajt
- 1 EK Mustár
- 1⁄2 db The Onion
- 2 db Savanyú uborka
- 70 g szalámi
- 3 db Keményen főtt tojások
- 1⁄2 db piros paprika
- só és bors
Eljárás
A tálban összekeverjük a vajat az olvasztott sajttal és a mustárral.
Adjunk hozzá apróra vágott hagymát, uborkát és tojást.
A sütőt előmelegítjük 120°C-ra.
Ezután adjuk hozzá a felvágott száraz szalámit, a piros paprika és a uborka.
Rolád: tegyünk egy szilikon alátétet egy tepsire, amire sajtszeleteket helyezünk úgy, hogy kb. 1 cm-en átfedjenek.
A lemezt 5 percre előmelegített sütőbe tesszük. Ezután kivesszük, és a sajtot óvatosan átdolgozzuk egy hengerrel, hogy sima felületet kapjunk.
A sajtot sonkával beborítjuk és töltelékkel kenjük meg.
Simítsuk le a felületet, és óvatosan feltekercseljük egy szilikon alátéttel.
A kész roládot alufóliába csomagoljuk és hagyjuk kihűlni.