HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: silviarita
Sárgamázas
A Sárgamázas egy finom, hagyományos magyar desszert, ami minden ünnepi asztalon megállja a helyét. A sütemény egyszerre édes és savanyú, és az egyszerű hozzávalókból készíthető.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
Tészta
- 300 g liszt
- 100 g cukor
- 150 g vaj
- 1 ks tojás
- 1 Csomag sütőpor
Töltelék
- 500 g sárgabarack lekvár
Máz
- 2 ks tojássárgája
- 3 ek cukor
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
1. lépés: A tészta elkészítése
2. Lépés
2. lépés: A töltelék elkészítése
3. Lépés
3. lépés: A tészta összeállítása és sütése
4. Lépés
4. lépés: A máz elkészítése és felvitele a süteményre