HIRDETŐ

Forrás: papkin from Getty Images

Sárgarépa borsóval

Ez a recept jut eszembe, ha anyám házi főztjére gondolok. A sárgarépa borsóval egy olyan étel, amely mindig is nagyon népszerű volt nálunk, mind vacsora köretként, mind pedig önmagában könnyű ételként.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sárgarépa Hozzáadott
  • 300 g Fagyasztott borsó Hozzáadott
  • 2 kanalak Vaj Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • frissen őrölt bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Opcionális: csipetnyi cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Hámozza meg a sárgarépát, és vágja szeletekre vagy karókra, tetszés szerint.

2. Lépés

A borsót folyó víz alatt mossuk meg, hogy megszabaduljunk a jégtől.

3. Lépés

Egy nagy fazékban hevítsük fel a vajat, dobjuk bele a sárgarépát, és közepes lángon, időnként megkeverve pároljuk. Vigyázzunk, hogy a sárgarépa ne égjen meg, mert az elrontaná az étel ízét.

4. Lépés

Amikor a sárgarépa kezd megpuhulni (kb. 15 perc múlva), adjuk hozzá a borsót. Előtte azonban érdemes ellenőrizni, hogy a sárgarépa mennyire főtt meg - a méretétől függően az idő kissé eltérhet.

5. Lépés

Párolja a zöldségeket még körülbelül 15 percig, amíg a borsó megpuhul, de nem fő meg túlságosan. Itt fontos, hogy szabályozzuk a hőfokot és kevergessük, hogy a zöldségek ne ragadjanak a fazék aljára.

6. Lépés

Végül ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Egy csipetnyi cukrot is adhat hozzá, ha szereti az édes ízt.

7. Lépés

Tálalja a kész ételt forrón, húsok mellé köretként vagy önálló ételként.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új