Forrás: papkin from Getty Images
Sárgarépa borsóval
Ez a recept jut eszembe, ha anyám házi főztjére gondolok. A sárgarépa borsóval egy olyan étel, amely mindig is nagyon népszerű volt nálunk, mind vacsora köretként, mind pedig önmagában könnyű ételként.
Hozzávalók
- 500 g sárgarépa
- 300 g Fagyasztott borsó
- 2 kanalak Vaj
- só ízlés szerint
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- Opcionális: csipetnyi cukor
Eljárás
Hámozza meg a sárgarépát, és vágja szeletekre vagy karókra, tetszés szerint.
A borsót folyó víz alatt mossuk meg, hogy megszabaduljunk a jégtől.
Egy nagy fazékban hevítsük fel a vajat, dobjuk bele a sárgarépát, és közepes lángon, időnként megkeverve pároljuk. Vigyázzunk, hogy a sárgarépa ne égjen meg, mert az elrontaná az étel ízét.
Amikor a sárgarépa kezd megpuhulni (kb. 15 perc múlva), adjuk hozzá a borsót. Előtte azonban érdemes ellenőrizni, hogy a sárgarépa mennyire főtt meg - a méretétől függően az idő kissé eltérhet.
Párolja a zöldségeket még körülbelül 15 percig, amíg a borsó megpuhul, de nem fő meg túlságosan. Itt fontos, hogy szabályozzuk a hőfokot és kevergessük, hogy a zöldségek ne ragadjanak a fazék aljára.
Végül ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Egy csipetnyi cukrot is adhat hozzá, ha szereti az édes ízt.
Tálalja a kész ételt forrón, húsok mellé köretként vagy önálló ételként.